Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Blondie

Een blondie is een brownie, maar dan met witte chocolade. Deze is extra lekker gemaakt met frambozen en amandelen!

9 stuks

Eenvoudig 10 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Blondie

Voor de Blondie:

120 g roomboter
1 ei
180 g basterdsuiker lichtbruin
0,5 tl Dr. Oetker Amandel Aroma
130 g Kristalbloem (Koopmans)
1 tl Dr. Oetker Backin
160 g witte chocolade
150 g frambozen
40 g Dr. Oetker Amandelschaafsel
poedersuiker (om te bestrooien)

Extra nodig:

bakpapier
steelpan
garde
spatel of plat mes
bakvorm vierkant 20x20

preparation

Bereiding

1

Hoe maak je de Blondie?

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

2

Verwarm de oven voor. Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier.

Elektrische oven: 190 °C

Heteluchtoven 170 °C

Baktijd: 30 Minuten

3

Smelt de boter in de steelpan op laag vuur.

4

Meng de gesmolten boter met het ei, lichtbruine basterdsuiker en amandel aroma tot het een glad geheel is.

5

Meng de Backin door de Kristalbloem. Voeg deze bloem vervolgens bij het botermengsel en meng dit tot het een geheel is.

6

Hak de witte chocolade in stukjes. Spatel de witte chocolade door het Blondie beslag.

7

Verdeel het Blondie beslag over de bakvorm en verdeel de frambozen en het amandelschaafsel over de Blondie.

8

Bak de Blondie in ongeveer 30 minuten goudbruin. De Blondie mag nog een beetje smeuïg zijn.

9

Als de Blondie is afgekoeld verdeel je hem in stukjes. Serveer de Blondie met een beetje poedersuiker erover.

Voedingswaarden Voor het recept Blondie

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1566kJ
374kcal
1645kJ
393kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g