Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Bloemetjes van cakepops en cupcakes

Cupcakes en Cakepops kun je leuk combineren. Onze suggestie: bloemen!

6 stuks

Voor ervaren bakkers 100 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Bloemetjes van cakepops en cupcakes

Voor de cupcakes/cakepops:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
2 eieren
100 g boter of margarine
100 ml melk
125 g MonChou

Voor decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco
1 zakje Dr. Oetker Topping roze
1 zakje Dr. Oetker Topping Wit
Dr. Oetker Zachte Parels Zilver en gekleurd
Dr. Oetker Marsepein (wit, groen, roze)

Bakgerei:

1 doosje Dr. Oetker Mini Cupcake vormpjes
mixer met garden
knoflookpers
eierdoos (16 holletjes)
plasticfolie of bakpapier
lolly-/cakepopstokjes

Bereiding

Bereiding

Bereidingswijze Cupcakes en Cakepops:

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster. Haal 6 cupcakes uit de papiertjes en verkruimel deze in een grote kom. Voeg de MonChou toe en kneed dit goed door de kruimels. Rol kleine 6 cakepops bolletjes van ongeveer 3 cm doorsnede van het mengsel. Leg de cakepops bolletjes in de eierdoos of op het bord en zet ze 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de vriezer.

Elektrische oven: 180°C

Heteluchtoven: 160°C

Baktijd: ongeveer 22 Min.

Opstijftijd: 30 Min.

1

Decoreren cakepops:

Verwarm de zakjes Chocoglazuur volgens aanwijzing op de verpakking. Plaats de zakjes Topping Roze en de Topping Vanille. Voor 5 minuten in lauw water om ervoor te zorgen dat de Topping straks makkelijk uit de verpakking komt.

2

Pak nu de cakepops en begin bovenop in het midden met een eerste toefje. Knijp daarvoor zacht in het zakje en eindig het toefje door je spuitmondje licht in het toefje te duwen. Herhaal dit rondom over de cakepops. Hierna kun je met gekleurde of zilveren parels de cakepops versieren.

3

Zo maak je de cakepops:

Doop 1 cm van het stokje in de Chocoglazuur. Prik het cakebolletje op het stokje. Doordat het cakebolletje nog koud is, stolt de Chocoglazuur snel en zit het stokje goed vast in het cakebolletje. Zet het bolletje met het stokje dan terug in de eierdoos of op een bord. Doe dit met alle cakebolletjes en laat ze dan 15 minuten staan op uit te harden. Doop het bolletje in zijn geheel in de Chocoglazuur. Draai het cakebolletje voorzichtig rond zachtjes tikkend met het stokje op de rand van de kom. Daardoor gaat het overtollige Chocoglazuur eraf en voorkom je eventuele druipers. Doe dit met alle bolletjes. Zet de cakepops in een glas om uit te harden. Voor meer stevigheid en ter decoratie kun je het glas eventueel vullen met suiker.

4

Haal de cakepops bolletjes uit de koelkast of vriezer. Giet de gesmolten Chocoglazuur uit de zakjes in een kom. Zet de kom op een pannetje met een laagje bijna kokend water, zodat het glazuur vloeibaar blijft. Zorg ervoor dat de kom diep genoeg is om het cakebolletje er helemaal in onder te dompelen.

5

Plaats de stervormige spuitmondjes op de Topping roze en vanille. Pak nu een cakepop en begin bovenop in het midden met een eerste toefje. Knijp daarvoor zacht in het zakje en eindig het toefje door je spuitmondje licht in het toefje te duwen. Herhaal dit rondom over de gehele cakepop. Hierna kun je met gekleurde of zilveren parels de cakepop versieren.

6

De Cupcakes versieren:

Maak van groene marsepein kleine stukjes en maak met behulp van de knoflookpers sliertjes die je als 'gras' kunt gebruiken. Doe om het 'gras' vast te plakken eerst een klein laagje Topping vanille op de cupcake, zorg ervoor dat een halve centimeter van de rand onbedekt blijft.

7

Plak daarna rommelig het gras erop. Laat in het midden nog een klein stukje vrij. Doop de onderkant van het stokje van een cakepop even in de Chocoglazuur en duw deze in het midden van een cupcake. Daarna kun je het laatste stukje van de cupcake opvullen met het gras.

Voedingswaarden Voor het recept Bloemetjes van cakepops en cupcakes

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 2911kJ
699kcal
1545kJ
371kcal
Vet 40g 21g
Koolhydraten 74g 39g
Eiwit 8.8g 4.7g