Om jouw bezoek nog toegankelijker en persoonlijker te maken, gebruiken Dr. Oetker Nederland B.V. en Koopmans B.V. op al hun domeinen cookies. De cookies worden gebruikt voor het analyseren en verbeteren van de websites en sociale media, om er voor te zorgen dat aan jouw relevante informatie of andere interessante content wordt getoond. Wil je meer weten over deze cookies, klik op “Meer informatie”. Door verder te gaan op de website of door hiernaast op toestemming te klikken, geef je aan toestemming te geven voor het gebruik van cookies op onze websites en ondubbelzinnige/uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld. Meer informatie.

Biscuittaart met slagroom en fruit

Maak een heerlijk luchtige biscuittaart gevuld met slagroom en fruit. Dit is het recept voor het stukje 'Taart van Eeuw' dat versierd is met heel veel fruit.

12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Biscuittaart met slagroom en fruit

Voor de biscuittaart:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren
50 ml melk

Voor de vulling:

500 ml slagroom
4 el suiker
2 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix
4 el aardbeienjam
500 g fruit zoals aardbeien, bramen, bessen, kiwi etc.

Extra nodig:

mixer met garden
springvorm Ø 24 cm
kartelmes/broodmes

Bereiding

Bereiding

1

Bak de biscuittaart volgens de aanwijzingen op het pak.

2

Klop de slagroom met de suiker en Klop-Fix stijf.

3

Snijd de afgekoelde biscuittaart omgedraaid (zodat de rechte onderkant een mooie bovenkant wordt) horizontaal 2x door met een broodmes, op 1/3e en 2/3e van de taart. Haal de bovenste 2 lagen eraf en leg de onderste laag op een serveerschaal.

4

Bestrijk deze laag met 1 cm slagroom en verdeel er de helft van het fruit (aardbeien eventueel in plakjes) over. Leg de middelste laag biscuittaart erop en druk deze voorzichtig aan.

5

Klop de aardbeienjam los in een schaaltje. Bestrijk de 2e laag met de aardbeienjam. Leg de bovenste laag biscuit op de taart.

6

Bestrijk nu de hele biscuittaart royaal met de overige slagroom, zodat je niets meer van de taart ziet. Snijd de aardbeien in plakjes en plak deze samen met het overige fruit in de slagroom.

Voedingswaarden Voor het recept Biscuittaart met slagroom en fruit

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 12041kJ
2829kcal
282kJ
66kcal
Vet 31g 0.7g
Koolhydraten 558g 13g
Eiwit 30g 0.7g