Flag

Biscuitdeeg (koude methode)

1 taart
Moeilijk
40
De koude biscuitdeeg methode is geschikt voor het meebakken van lichte vullingen stukjes chocolade, een kleine hoeveelheid krenten/rozijnen.
Logo Image
Baktips
Wil je op een eenvoudige manier een luchtige biscuitdeeg maken? Gebruik Dr. Oetker Mix voor Biscuittaart, daarmee maak je snel en eenvoudig luchtig biscuitdeeg.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Benodigdheden
Mixer met gardes
Spatel of plat mes
Springvorm Ø24 cm

Ingrediënten

Benodigdheden
1 flesjeDr. Oetker Bakspray
Voor biscuitbeslag
100 gbloem
4eiwitten op kamertemperatuur
4eidooiers op kamertemperatuur
100 gsuiker

Gemaakt met:

1

Bereidingswijze biscuitdeeg

Voor een luchtig biscuitdeeg zeef je eerst de bloem. Scheid het eiwit en de dooiers. Let op dat er geen dooier bij het eiwit komt. Door eigeel zal er geen goed schuim geklopt kunnen worden. Klop de dooiers met de helft van de suiker tot een glad geheel. Klop de eiwitten luchtig en voeg de suiker tijdens het opkloppen toe. Het schuim is voldoende luchtig als het in pieken blijft staan.

Baktijd: ongeveer 25 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Voeg een deel van het eiwit toe aan de dooiers en spatel deze voorzichtig door elkaar. Voeg vervolgens de rest van het eiwit toe. Spatel de gezeefde bloem er door. Dit moet rustig en met aandacht gebeuren zodat het biscuitdeeg de luchtigheid kan vasthouden.

3

Schenk het biscuitdeegin een ingevette springvorm. Bak het biscuitdeeg in ca. 25 minuten gaar.

Baktips

  • Wil je op een eenvoudige manier een luchtige biscuitdeeg maken? Gebruik Dr. Oetker Mix voor Biscuittaart, daarmee maak je snel en eenvoudig luchtig biscuitdeeg.