Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Basis recept Meringue schuimpjes

Hieronder vind je het basisrecept voor schuimpjes. Een meringue maak je van eiwit, suiker en maizena. Ook geschikt voor schuimtaarten, pavlova en toppings voor op taarten en cupcakes. Je kunt dit basisrecept het beste gebakken gebruiken.

15 - 20 stuks

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Basis recept Meringue schuimpjes

voor de meringue:

2 eiwitten
140 g suiker
1 el maizena (bijv. Koopmans)

Extra nodig:

beslagkom
bakplaat
bakpapier
mixer met garden
spuitzak met spuitmondje

preparation

Bereiding

1

Haal de bakplaat uit de oven en leg hierop bakpapier. Verwarm de oven voor, bij voorkeur heteluchtoven.

Elektrische oven: 120 °C

Heteluchtoven 110 °C

Baktijd: ongeveer 60 minuten

2

Zorg voor een vetvrij kom, dit kun je doen door de kom schoon te maken met afwasmiddel (hierna wel goed afspoelen) of met wat keukenpapier en citroensap. Klop met de mixer op de hoogste staand in 4 minuten de eiwitten en de halft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe.

3

Klop de meringue met de mixer met garden verder stijf. De meringue is stijf genoeg wanneer de beslagkom ondersteboven gehouden kan worden zonder dat de meringue eruit loopt.

4

Verdeel de meringue met twee eetlepels of met een spuitzak met spuitmondje in 15-20 porties op de bakplaat; zorg voor minimaal 2 cm ruimte tussen de schuimpjes.

5

Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de schuimpjes 60 minuten.

6

Zet daarna de oven uit en laat de schuimpjes minimaal 2 uur in de oven rusten. Houd de oven gesloten.

Voedingswaarden Voor het recept Basis recept Meringue schuimpjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 159kJ
38kcal
1214kJ
290kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g