Voor het recept Appelkruimeltaart
Springvorm Ø26 cm | |
Mengkom | |
Mixer met deeghaken | |
Zeef |
150 g | tarwebloem |
1 tl | Dr. Oetker Backin |
100 g | suiker |
1 zakje | Dr. Oetker Vanillesuiker |
snufje | zout |
1 | ei |
100 g | boter of margarine |
1500 g | appels |
75 g | boter |
75 g | suiker |
kaneel |
100 g | tarwebloem |
100 g | suiker |
1 zakje | Dr. Oetker Vanillesuiker |
100 g | boter |
Meng de bloem met de Backin en zeef het boven een kom. Voeg de suiker, vanillesuiker, zout, ei en boter toe. Kneed het deeg met een handmixer met deeghaken kort op de laagste stand en daarna op de hoogste stand. Kneed nog even door met de hand op een met bloem bestoven werkblad tot een samenhangend, glad deeg. Als het deeg plakkerig is, kun je het deeg even in de koelkast zetten.
Elektrische oven: 180 °C
Heteluchtoven 160 °C
Baktijd: ongeveer 40 minuten
Verwarm de oven voor. Beboter de bodem van de springvorm. Rol tweederde van het deeg uit tot een lap en leg deze over de springvormbodem. Prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem, zet de rand van de springvorm erop. Zet de springvorm op een rooster en bak de bodem ongeveer 10-12 minuten in de oven.
Haal de bodem uit de oven en zet de springvorm op een rooster. Laat de bodem en de springvorm afkoelen. Maak van het overgebleven deeg een rand van ongeveer 2 cm hoog in de springvorm. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine stukjes. Laat de boter smelten in een pannetje. Vermeng de appelstukjes met kaneel, suiker en boter. Laat het mengsel iets afkoelen voordat je het over de bodem verdeelt.
Zeef de bloem, suiker en vanillesuiker boven een mengkom. Voeg de boter toe. Mix het geheel met een mixer met deeghaken kort op de laagste stand en daarna op de hoogste stand. Mix zo lang totdat de kruimels het juiste formaat hebben. Verdeel de kruimels over de appelvulling.
Zet de springvorm op een rooster en bak de appelkruimeltaart in een voorverwarmde oven nog ca. 30 minuten. Neem na het bakken de springvorm uit de oven. Laat de appelkruimeltaart tien minuten afkoelen. Verwijder de springvorm en laat de appelkruimeltaart afkoelen op een rooster.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
1763
kJ
421 kcal |
892
kJ
213 kcal |
Vet | 19.46 g | 9.83 g |
Koolhydraten | 55.74 g | 28.15 g |
Eiwit | 3.56 g | 1.80 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no