Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Appelkruimeltaart

Altijd lekker: een appelkruimeltaart. Een recept vanaf de basis.

12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Appelkruimeltaart

:

Springvorm 26 cm
Mengkom
Mixer met deeghaken
Zeef

Voor het kruimeldeeg:

150 g tarwebloem
1 tl Dr. Oetker Backin
100 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
snufje zout
1 ei
100 g boter of margarine

Voor de appelvulling:

1500 g appels
75 g boter
75 g suiker
kaneel

Voor de kruimels:

100 g tarwebloem
100 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
100 g boter

preparation

Bereiding

1

Het deeg

Meng de bloem met de Backin en zeef het boven een kom. Voeg de suiker, vanillesuiker, zout, ei en boter toe. Kneed het deeg met een handmixer met deeghaken kort op de laagste stand en daarna op de hoogste stand. Kneed nog even door met de hand op een met bloem bestoven werkblad tot een samenhangend, glad deeg. Als het deeg plakkerig is, kun je het deeg even in de koelkast zetten.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: over 40 Minuten

2

De springvorm bekleden en voor bakken

Verwarm de oven voor. Beboter de bodem van de springvorm. Rol tweederde van het deeg uit tot een lap en leg deze over de springvormbodem. Prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem, zet de rand van de springvorm erop. Zet de springvorm op een rooster en bak de bodem ongeveer 10-12 minuten in de oven.

3

De appelvulling

Haal de bodem uit de oven en zet de springvorm op een rooster. Laat de bodem en de springvorm afkoelen. Maak van het overgebleven deeg een rand van ongeveer 2 cm hoog in de springvorm. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine stukjes. Laat de boter smelten in een pannetje. Vermeng de appelstukjes met kaneel, suiker en boter. Laat het mengsel iets afkoelen voordat je het over de bodem verdeelt.

4

De kruimels

Zeef de bloem, suiker en vanillesuiker boven een mengkom. Voeg de boter toe. Mix het geheel met een mixer met deeghaken kort op de laagste stand en daarna op de hoogste stand. Mix zo lang totdat de kruimels het juiste formaat hebben. Verdeel de kruimels over de appelvulling.

5

Appelkruimeltaart bakken

Zet de springvorm op een rooster en bak de appelkruimeltaart in een voorverwarmde oven nog ca. 30 minuten. Neem na het bakken de springvorm uit de oven. Laat de appelkruimeltaart tien minuten afkoelen. Verwijder de springvorm en laat de appelkruimeltaart afkoelen op een rooster.

Voedingswaarden Voor het recept Appelkruimeltaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1763kJ
421kcal
892kJ
213kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g