Ananas cupcakes

Wie is er niet dol op: ananas! Maak heerlijke cupcakes met een friszoete botercrème op smaak gebracht met het sap van ananas. Zomerse traktatie!

12 cupcakes

Eenvoudig 15 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Ananas cupcakes

Voor de ananas cupcakes:

1 pak Dr. Oetker CupCakes Naturel
2 eieren
100 g boter of margarine
225 ml ananassap (voor cupcakes en botercrème)
1 zakje Dr. Oetker Botercrème
100 g boter
1 blikje ananasschijven in stukjes

Extra nodig:

beslagkom
mixer met gardes
12 Cupcakevormpjes
muffin bakblik (optioneel)
spuitzak met grof spuitmondje

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is. Verdeel over het muffinblik 12 cupcakepapiertjes en verwarm de oven voor (zie richtlijnen op de zijkant van de verpakking).

Elektrische oven: 175 °C

Heteluchtoven 170 °C

Inclusief Midden

2

Cupcakes bakken

Voeg aan de cupcakemix 2 eieren, 100 ml ananassap en 100 g boter toe en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag. Verdeel het beslag met 2 eetlepels of ijsbolletjestang over de 12 cakevormpjes.

3

Plaats het muffinblik en de overige op het rooster/bakblik in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cupcakes gaar in ca 18/20 minuten. De cupcakes zijn gaar als u met uw vinger licht op de cupcake drukt en deze terugveert.

Baktijd: 18 - 20 Minuten

4

Ananas botercrème bereiden

Klop 100 g boter zachter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg het 125 ml ananassap en de Mix voor de Botercrème toe. Mix het geheel ca. ½ minuut met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar.

5

Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden. Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème. Vul de spuitzak met de crème.

6

Cupcakes versieren

Maak mooie toeven op de cupcakes door in het midden te beginnen. Draai een rondje erom heen en draai er nog een rondje crème op. Decoreer de toeven met een stukje ananas.

Voedingswaarden Voor het recept Ananas cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1239 kJ
296 kcal
1156 kJ
276 kcal
Vet 20.16 g 18.84 g
Koolhydraten 24.95 g 23.32 g
Eiwit 3.06 g 2.86 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no