Amandelstrudel

Een recept voor een echte strudel van zelfgemaakt deeg. Wil je een eenvoudiger recept, dan kun je ook kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken.

1 stuk

Voor ervaren bakkers 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Amandelstrudel

Bakgerei:

1 flesje Dr. Oetker Bakspray
mixer met deeghaken
deegroller
deegroller

Voor het strudel deeg:

250 g Kristalbloem (Koopmans)
1 zakje Dr. Oetker Gist
2 tl Dr. Oetker Citroen Aroma
2 tl Dr. Oetker Rum Aroma
snufje zout
40 g poedersuiker
40 g boter (op kamertemperatuur)
125 ml melk (lauw)
1 ei

Voor de vulling:

80 g boter (zachte)
100 g poedersuiker
1 zakje Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
citroenrasp van 1 citroen
3 eieren
5 tl rum
50 g gewelde rozijnen
200 g Dr. Oetker Garneeramandelen (gehakt)
100 g paneermeel
125 g zure room

Om te bestrooien:

poedersuiker

preparation

Bereiding

1

Het strudel deeg

Zeef de bloem boven een beslagkom. Meng de gist door de bloem. Voeg de overige ingrediënten voor het strudeldeeg toe op volgorde van de ingrediëntenlijst. Kneed het met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Dek het strudel deeg af met plasticfolie of een theedoek en laat het 30 minuten op kamertemperatuur rijzen.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 150 °C

Baktijd: ongeveer 35 Minuten

2

De vulling

Klop voor de vulling boter met poedersuiker, vanillesuiker, geraspte citroenschil, eieren en rum schuimig. Roer de overige ingrediënten er, op volgorde van de ingrediëntenlijst, goed door.

3

Strudel maken

Vorm van het deeg een rol. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van ca. 1 cm dik. Verdeel de vulling over het deeg en zorg ervoor dat 2 cm van de rand vrij blijft. Vouw de randen naar binnen. Rol het deeg op tot een strudel. Leg de strudel op een ingevette bakplaat. Laat de strudel 20 minuten bij kamertemperatuur rijzen.

4

Strudel bakken

Verwarm de oven voor. Plaats de bakplaat in de onderste helft van de oven en bak de strudel in 35 minuten gaar en bruin. Bestrooi de nog warme strudel met poedersuiker.

Voedingswaarden Voor het recept Amandelstrudel

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 20834 kJ
4976 kcal
1482 kJ
354 kcal
Vet 270.61 g 19.25 g
Koolhydraten 485.05 g 34.50 g
Eiwit 122.30 g 8.70 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no