Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Amandelstrudel

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Amandelstrudel

Bakgerei:

1 flesje Dr. Oetker Bakspray
mixer met deeghaken
deegroller
deegroller

Voor het strudel deeg:

250 g Kristalbloem (Koopmans)
1 zakje Dr. Oetker Gist
2 tl Dr. Oetker Citroen Aroma
2 tl Dr. Oetker Rum Aroma
snufje zout
40 g poedersuiker
40 g boter (op kamertemperatuur)
125 ml melk (lauw)
1 ei

Voor de vulling:

80 g boter (zachte)
100 g poedersuiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
citroenrasp van 1 citroen
3 eieren
5 tl rum
50 g gewelde rozijnen
200 g Dr. Oetker Garneeramandelen (gehakt)
100 g paneermeel
125 g zure room

Om te bestrooien:

poedersuiker

preparation

Bereiding

1

Het strudel deeg

Zeef de bloem boven een beslagkom. Meng de gist door de bloem. Voeg de overige ingrediënten voor het strudeldeeg toe op volgorde van de ingrediëntenlijst. Kneed het met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Dek het strudel deeg af met plasticfolie of een theedoek en laat het 30 minuten op kamertemperatuur rijzen.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 150 °C

Baktijd: ongeveer 35 minuten

2

De vulling

Klop voor de vulling boter met poedersuiker, vanillesuiker, geraspte citroenschil, eieren en rum schuimig. Roer de overige ingrediënten er, op volgorde van de ingrediëntenlijst, goed door.

3

Strudel maken

Vorm van het deeg een rol. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van ca. 1 cm dik. Verdeel de vulling over het deeg en zorg ervoor dat 2 cm van de rand vrij blijft. Vouw de randen naar binnen. Rol het deeg op tot een strudel. Leg de strudel op een ingevette bakplaat. Laat de strudel 20 minuten bij kamertemperatuur rijzen.

4

Strudel bakken

Verwarm de oven voor. Plaats de bakplaat in de onderste helft van de oven en bak de strudel in 35 minuten gaar en bruin. Bestrooi de nog warme strudel met poedersuiker.