Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Amandelkoekjes

Amandelkoekjes bakken: zo gedaan en super lekker.

10 - 12 koekjes

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Amandelkoekjes

Voor de amandelkoekjes:

200 g tarwebloem
1 tl Dr. Oetker Backin
mespuntje zout
70 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
1 ei
2 tl Dr. Oetker Citroen Aroma
100 g margarine (koud)

Voor decoratie:

100 g Dr. Oetker Garneeramandelen (in reepjes)
50 g suiker

Bakpapier

Koekuitsteker (6 cm doorsnede)

Bereiding

Bereiding

1

Amandelkoekjes deeg maken:

Zeef de bloem met het bakpoeder boven een mengkom. Maakt een kuiltje in het midden en doe hier het zout, de suiker, vanillesuiker, het ei en aroma in. Meng dit met een beetje bloem tot een dik geheel. Leg hierop de in stukken gesneden boter en dek dit af met een beetje bloem. Kneed de ingrediënten vanuit het midden snel tot een samenhangend deeg. Laat het deeg 30 minuten op een koele plaats rusten.

Elektrische oven: 180°C

Heteluchtoven: 160°C

Baktijd: 10 - 12 Min.

2

Verwarm de oven voor. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot het een dikte heeft van 5 mm. Steek rondjes uit met een doorsnede van 3 tot 4 cm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de deegrondjes ermee. Meng de amandelen en suiker en bestrooi de deegrondjes met het mengsel. Klop het ei los en bestrijk de amandelkoekjes ermee. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de amandelkoekjes gaar en goudbruin.

Voedingswaarden Voor het recept Amandelkoekjes

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 719kJ
172kcal
1925kJ
461kcal
Vet 9.5g 25g
Koolhydraten 18g 48g
Eiwit 3.3g 8.9g