Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Amandel schuimpjes

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Amandel schuimpjes

Bakgerei:

bakpapier
bakplaat
mixer met garden

Voor de schuimpjes:

100 g pure chocolade (of melk chocolade)
3 eiwitten
250 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
2 zakjes Dr. Oetker Garneeramandelen (fijngehakt)

preparation

Bereiding

1

Het schuimpjes recept

Verwarm de oven voor. Rasp de chocolade en hak de amandelen fijn. Klop het eiwit stijf in een hoge kom met de mixer op de hoogste stand. De eiwitten moeten zo stevig zijn opgeklopt, dat als je met een mes in het schuim prikt de snee zichtbaar blijft. Voeg beetje bij beetje de suiker en de vanillesuiker toe en spatel het geheel even door. Meng de chocoladestukjes en gehakte amandelen voorzichtig door het mengsel.

Elektrische oven: 140 °C

Heteluchtoven 120 °C

Baktijd: ongeveer 25 minuten

2

Maak met behulp van twee lepels bergjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de schuimpjes in de voorverwarmde oven. Leg de schuimpjes na het bakken op een rooster en laat ze goed afkoelen.

Voedingswaarden Voor het recept Amandel schuimpjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 645kJ
154kcal
1746kJ
417kcal
Vet 6.27g 16.95g
Koolhydraten 21.33g 57.65g
Eiwit 2.63g 7.10g