Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Amandel & Kokos Cupcakes

Cupcakes met een romige toef van amandel-kokoscrème omhuld met choco dip.

Ongeveer (minimum) 10 - 12 cupcakes

Eenvoudig 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Amandel & Kokos Cupcakes

voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g boter of margarine
2 eieren (op kamertemperatuur)
100 ml melk

Voor de amandel-kokos botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
125 ml melk (koud)
3 - 4 el geraspte kokos
20 g Dr. Oetker Amandelschaafsel
3 - 4 druppels Dr. Oetker Amandel Aroma

voor de topping:

1 beker Dr. Oetker Choco Dip bruin
1 zakje Dr. Oetker Amandelschaafsel

Bakgerei:

mixer met garden
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
cupcake-/muffin bakvorm
spuitzak
spuitmondje met een grote, ronde opening

Bereiding

Bereiding

1

Cupcakes bakken, amandel-kokoscrème toef spuiten

Cupcakes bakken, amandel-kokoscrème toef spuiten

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze goed afkoelen. Maak de botercrème zoals beschreven staat op de verpakking. Voeg er 3-4 eetlepels gemalen kokos, 3 - 4 eetlepels geschaafde amandelen en enkele druppels amandelaroma aan toe. Roer dit goed door. Proef of de verhoudingen goed zijn naar jouw smaak, voeg anders wat extra toe. Spuit met een spuitzak met grote ronde spuitmond een dikke toef op de cupcake. Smeer deze mooi bol en glad met een spatel. Zet de cupcakes een half uurtje in de koelkast.

Elektrische oven: 180°C

Heteluchtoven: 170°C

Inclusief: Midden

Baktijd: ongeveer 22 Min.

2

Chocodip bruin:

Chocodip bruin:

Verwarm de chocodip bruin in de magnetron of au-bain-marie en haal de cupcakes uit de koelkast.

3

Amandel-kokos toef met choco en amandelschaafsel:

Amandel-kokos toef met choco en amandelschaafsel:

Dip de cupcakes met de amandel-kokos toef in de chocodip. Doe na het dippen nog snel wat geschaafde amandelen bovenop de cupcake. (Doordat de cupcakes koud zijn stolt de chocodip vrij snel.)

Voedingswaarden Voor het recept Amandel & Kokos Cupcakes

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1290kJ
311kcal
1719kJ
415kcal
Vet 24g 31g
Koolhydraten 20g 27g
Eiwit 4g 5.4g