Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Amandel-Chocoladecake

Heerlijk luchtig, een choco-kokos cake op gemaakt met slagroom en knapperige amandelen.

12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Amandel-Chocoladecake

:

Bakpapier
Springvorm 24 cm
Mixer met garden
Zeef

Voor de luchtige chocoladecake:

1 pak Dr. Oetker Wolken Choco-Kokos
200 ml slagroom
3 eieren
1 zakje Dr. Oetker Amandelschaafsel
1 tl Dr. Oetker Amandel Aroma

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor en bereid het choco kokos cake beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng 1 el (10 g) Dr. Oetker Amandel Aroma door het choco kokos cake beslag en mix het nog een halve minuut op de hoogste stand.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: 55 - 60 Minuten

2

Verdeel het beslag over springvorm. Strooi het Amandelschaafsel over het beslag en strooi ¼ deel van de kokos-poedersuiker over het schaafsel. Bak de cake in ca. 55-60 minuten gaar.

3

Decoreer de cake vlak voor het serveren met de rest van de kokos-poedersuiker.

Voedingswaarden Voor het recept Amandel-Chocoladecake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 942kJ
225kcal
1365kJ
326kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g