Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Aardbeientaart

Aardbeientaart en room, altijd lekker!

1 taart

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Aardbeientaart

Voor de aardbeientaart:

175 g boter
100 g poedersuiker
1 ei
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
250 g tarwebloem
½ zakje Dr. Oetker Backin

Om te bestrijken:

50 g witte chocolade (gesmolten)

Voor de crème:

500 ml melk
50 g suiker
1 ei
35 g Dr. Oetker Custard
1 beker slagroom
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix

Voor de garnering:

2 doosjes aardbeien (schoongemaakte)
1 zakje Dr. Oetker Taartina Helder

Bereiding

Bereiding

1

De aardbeientaart bodem:

Klop de boter, poedersuiker, vanillesuiker en het ei romig. Meng de bloem met de Backin, zeef dit over het botermengsel en meng alles. Schenk het deeg in een beboterde en met bloem bestrooide taartvorm en strijk het glad. Bak het deeg in de onderste helft van de voorverwarmde oven.

Elektrische oven: 180°C

Heteluchtoven: 160°C

Baktijd: ongeveer 25 Min.

2

Laat de bodem 5 minuten in de vorm laten afkoelen, leg 'm daarna op een taartrooster.

3

Bestrijk de taartbodem met gesmolten witte chocolade en laat het verder afkoelen.

4

De aardbeientaart vulling:

Meng custard met de suiker, voeg het ei toe en meng dit met 2 eetlepels koude melk. Breng de rest van de melk aan de kook. Meng 4 eetlepels van de hete melk met de custard en giet vervolgens alles in de hete melk. Laat dit onder voortdurend roeren nog even doorkoken. Roer de pudding tijdens het afkoelen regelmatig even om. Klop de slagroom samen met de Klop-Fix op en schep deze door de afgekoelde pudding.

5

De aardbeientaart decoreren:

Verdeel de crème gelijkmatig over de taartbodem en beleg dit met de schoongemaakte aardbeien. Bereid de Taartina zoals beschreven op de verpakking en bestrijk hiermee de aardbeientaart.

Voedingswaarden Voor het recept Aardbeientaart

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 19514kJ
4663kcal
954kJ
228kcal
Vet 270g 13g
Koolhydraten 477g 23g
Eiwit 74g 3.6g