Flag

Aardbeientaart

1 taart
Gemiddeld
40
Deze aardbeientaart is heerlijk dankzij de puddingvulling, zo lekker dat je er niet van af kunt blijven.
Maak deze aardbeientaart snel en gemakkelijk. Door de taart te versieren met verse aardbeien wordt hij niet alleen prachtig, maar ook ongelooflijk lekker. De combinatie met de puddingvulling maakt het een ware traktatie.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de aardbeientaart
175 gboter
100 gpoedersuiker
1ei
1 zakjeDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
250 gtarwebloem
0,5 zakjesDr. Oetker Backin
Om te bestrijken
50 gwitte chocolade (gesmolten)
Voor de crème
500 mlmelk
50 gsuiker
1ei
35 gcustardpoeder (bijv. Koopmans)
250 mlslagroom
1 zakjeDr. Oetker Klop-Fix
Voor de garnering
2 doosjesaardbeien (schoongemaakte)
1 zakjeDr. Oetker Taartina Helder

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
Picture - Dr. Oetker Backin
Picture - Dr. Oetker Klop-Fix
Picture - Dr. Oetker Taartina Helder
1

De aardbeientaart bodem

Klop de boter, poedersuiker, vanillesuiker en het ei romig. Meng de bloem met de Backin, zeef dit over het botermengsel en meng alles. Schenk het deeg in een beboterde en met bloem bestrooide taartvorm en strijk het glad. Bak het deeg in de onderste helft van de voorverwarmde oven.

Baktijd: ongeveer 25 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Laat de bodem 5 minuten in de vorm laten afkoelen, leg 'm daarna op een taartrooster.

3

Bestrijk de taartbodem met gesmolten witte chocolade en laat het verder afkoelen.

4

De aardbeientaart vulling

Meng custard met de suiker, voeg het ei toe en meng dit met 2 eetlepels koude melk. Breng de rest van de melk aan de kook. Meng 4 eetlepels van de hete melk met de custard en giet vervolgens alles in de hete melk. Laat dit onder voortdurend roeren nog even doorkoken. Roer de pudding tijdens het afkoelen regelmatig even om. Klop de slagroom samen met de Klop-Fix op en schep deze door de afgekoelde pudding.

5

De aardbeientaart decoreren

Verdeel de crème gelijkmatig over de taartbodem en beleg dit met de schoongemaakte aardbeien. Bereid de Taartina zoals beschreven op de verpakking en bestrijk hiermee de aardbeientaart.