Wij gebruiken cookies om deze site optimaal te laten werken. Graag vragen wij jouw akkoord om gebruik te blijven maken van cookies. Meer informatie.

Aardbeientaart met kwarkvulling

Maak de heerlijke aardbeientaart met kwark. Deze taart is onderdeel van de 'Taart van de Eeuw'. Dit is het recept voor de middelste laag van de foto.

12 - 14 taartpunten

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Aardbeientaart met kwarkvulling

Voor de aardbeientaart:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren
50 ml water
1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Aardbeien
250 g kwark
125 ml slagroom
4 el aardbeienjam
100 g roomboter
100 g poedersuiker
200 ml water (kamertemperatuur)

Voor decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
125 ml melk
100 g roomboter
3 el aardbeienjam
250 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
12 aardbeien

Extra nodig:

mixer met garden
springvorm Ø 24 cm
Dr. Oetker Bakspray
bakpapier
spuitzak
kartelmes/broodmes
schaal om de taart op te serveren

Bereiding

Bereiding

1

Bak de Biscuittaart volgens de bereidingswijze.

Elektrische oven: 160°C

Heteluchtoven: 140°C

Baktijd: 30 - 40 Min.

2

Mix de roomboter romig en wit. Voeg eerst de helft van de poedersuiker toe en mix goed door voor je de 2e helft toevoegt. Mix dit geheel 2 minuten op hoogste stand. Vul een spuitzak met deze botercrème.

3

Snijd de afgekoelde taart horizontaal 2x door, op 1/3e en 2/3e van de taart. Haal de bovenste 2 lagen eraf en leg de onderste laag op een serveerschaal.

4

Spuit nu op de onderste laag van de taart aan de rand een opstaand randje met de botercrème. Spuit 2 lagen op elkaar. Zo ontstaat er een soort van dijk zodat de kwarktaart vulling niet de taart uit kan lopen als deze nog vloeibaar is. Zet deze bodem tot je de vulling klaar hebt in de koelkast.

5

Leg één biscuitlaag weer op de taart en besmeer deze voorzichtig met de los geroerde aardbeienjam. Leg de laatste taartlaag op de taart.

6

Meng 110 gram van de aardbeien kwarktaartmix met 200 ml water en mix dit 1 minuut op de middelste stand. Voeg kwark en slagroom toe en mix dit 3 minuten op de hoogste stand. Zet dit even in de koelkast zodat het iets lobbiger wordt. Haal daarna de biscuittaart uit de koelkast en vul deze met het aardbeienkwarkmengsel.

7

Maak volgens de bereidingswijze op de verpakking de botercrème. Mix de aardbeienjam er heel even door, dat mag nog goed zichtbaar zijn. Smeer de taart royaal af met de botercrème, zodat je niets meer ziet van de taart.

8

Klop de slagroom met het zakje Klop-fix. Vul een spuitzak met een kartelmondje met de slagroom. Spuit 12 mooie toeven op de taart. Decoreer de onderkant van de taart met een randje van de slagroom. Leg op elke toef een mooie aardbei.

Voedingswaarden Voor het recept Aardbeientaart met kwarkvulling

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1445kJ
345kcal
1026kJ
245kcal
Vet 22g 16g
Koolhydraten 29g 20g
Eiwit 6.3g 4.5g