Aardbeien shortcake

Romige shortcake met verse aardbeien

1 cake

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Aardbeien shortcake

Voor de shortcake:

4 doosjes aardbeien
70 g suiker

Voor het deeg:

50 g boter of margarine
100 g magere kwark
130 g suiker
snufje zout
1 ei
320 g tarwebloem
1 zakje Dr. Oetker Backin
100 ml zure room

Om te bestrijken:

50 g boter of margarine

Voor de vulling:

500 ml slagroom
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
poedersuiker (gezeefd)
2 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix

preparation

Bereiding

Voorbereiden

Was de aardbeien. Dep ze droog en verwijder de steeltjes. Snijd de aardbeien in dikke plakken. Leg een paar aardbeien apart voor decoratie van de shortcake. Doe de overige aardbeienplakjes in een vergiet en bestrooi ze met suiker.

Bereiden

Doe de boter en de kwark in een mengkom. Mix het geheel met een mixer op de hoogste stand tot een homogene massa. Voeg beetje bij beetje de suiker en zout toe. Mix totdat het een samenhangend, egaal beslag is. Voeg het ei toe en mix het nog een halve minuut. Zeef de bloem met het bakpoeder. Voeg afwisselend zure room en het bloemmengsel toe, terwijl het deeg gemixt wordt op de middelste stand. Verwarm de oven voor. Doe het deeg in een ingevette springvorm en druk het plat. Smelt de boter en bestrijk het deeg met een dun laagje boter. Schuif de springvorm op een rooster in de oven. Verwijder na het bakken de springvorm en laat de shortcake afkoelen op een rooster. Snijd de taart na het afkoelen doormidden. Leg de onderste helft op een gebaksschaal.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: ongeveer 30 Minuten

Vullen en decoreren

Meng voor de vulling de slagroom met vanillesuiker, poedersuiker en Klopfix. Klop de slagroom stijf. Bestrijk de bodem met tweederde van het roommengsel. Leg daarboven op tweederde van de aardbeien. Leg de bovenste helft van de taart er op en druk het zachtjes aan. Bestrijk de bovenkant van de taart met de overgebleven slagroom en leg de laatste aardbeien op de shortcake. Bewaar de taart tot het serveren in de koelkast.

Voedingswaarden Voor het recept Aardbeien shortcake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 21880 kJ
5226 kcal
900 kJ
215 kcal
Vet 292.67 g 12.02 g
Koolhydraten 564.58 g 23.19 g
Eiwit 75.79 g 3.11 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no