Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Aardbeien kwarktaart met witte chocolade

Chicklovefood maakte deze Aardbeien Kwarktaart speciaal voor Pasen. ,,Deze aardbeien kwarktaart is trouwens niet alleen leuk voor Pasen, maar kun je ook heel goed op andere speciale momenten van het jaar op tafel zetten.''

1 taart

Eenvoudig 30 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Aardbeien kwarktaart met witte chocolade

Voor de aardbeien kwarktaart:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Aardbeien
60 g boter
400 ml water
250 ml slagroom
500 g magere kwark

Voor decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Amandelschaafsel
schaaltje aardbei
1 reep witte chocolade

Extra nodig:

springvorm 24 cm
rasp

Bereiding

Bereiding

1

Maak de kwarktaart taart volgens de aanwijzingen op de verpakking: leg het bijgesloten vel bakpapier over de bodem van de springvorm. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2

Smelt de boter in een pannetje. Haal van het vuur af en meng met de kruimelbodemmix.

3

Bedek de bodem van de springvorm hiermee en druk plat met de bolle kant van een lepel.

4

Zet de springvorm voor ca. 10 minuten in de koelkast.

5

Doe ondertussen het water in een beslagkom en voeg de taartmix toe. Mix in 1 minuut op de laagste stand tot een glad mengsel.

6

Voeg vervolgens de slagroom en de kwark toe en mix in 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige massa (gebruik bij voorkeur de kwark en slagroom direct uit de koelkast).

7

Schenk het taartmengsel over de bodem.

8

Strijk de bovenkant glad en laat minimaal 2,5 uur opstijven in de koelkast.

9

Bak het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. Laat afkoelen op een keukenpapiertje.

10

Snijd met behulp van een mes de taart los van de rand en haal de springvorm ervan af.

11

Schaaf de witte chocolade met een kaasschaaf (of rasp).

12

Snijd de aardbeien in stukjes.

13

Beplak de rand van de taart met het amandelschaafsel. Druk voorzichtig aan.

14

Verdeel de aardbeienstukjes over het midden van de taart.

15

Strooi de geraspte witte chocolade over de taart en zet ‘m op een mooi bord of een plateau.

Voedingswaarden Voor het recept Aardbeien kwarktaart met witte chocolade

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 14421kJ
3448kcal
703kJ
168kcal
Vet 250g 12g
Koolhydraten 207g 10g
Eiwit 90g 4.4g