Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Baking Powder

Baksoda 400 gram

Met Baksoda (ook wel baking soda of bakzout genaamd) bak je heel eenvoudig luchtige cake en brosse koekjes. Dr. Oetker Baksoda is een speciaal bakzout dat in combinatie met een zuur zoals yoghurt, cacao of citroensap, zorgt voor een heerlijk luchtig beslag. Het is het ideale bakingrediënt voor een spectaculaire red velvet cake of voor knapperige chocolate chip koekjes.

Wat is het verschil tussen baksoda en bakpoeder?

In Nederland zijn we gewend om te bakken met bakpoeder. Maar in veel Britse en Amerikaanse recepten lees je juist over baking soda. Wat is het verschil? Bakpoeder heeft geen ‘zuur’, zoals azijn, honing of kwark nodig om te rijzen. Baksoda wel. Het bakzout maakt recepten met een zuur extra luchtig. Wanneer baksoda in aanraking komt met zuur ontstaan er namelijk kleine gasbelletjes. Dit zorgt voor een luchtig beslag.

Hoe verwerk je baksoda?

Baksoda voeg je, net als bakpoeder, toe aan de bloem. Belangrijk verschil: meng baksoda eerst goed met de bloem voordat je andere ingrediënten toevoegt. Baking soda werkt namelijk direct zodra je het in je beslag verwerkt. Snel handelen is dus essentieel. Zet het deeg meteen in de oven om te voorkomen dat het deeg niet gaat rijzen.

Nu in handige hersluitbare 400 grams verpakking

De zakjes Dr. Oetker Baksoda ken je waarschijnlijk al? Maar voor wie niet voldoende heeft aan de kleine zakjes, hebben heeft Dr. Oetker Baksoda nu ook in een grote, hersluitbare verpakking van 400g. Door de hersluitbare verpakking behoudt Dr. Oetker Baksoda langer zijn effectieve werking.

Wist je dat…

…Baksoda behalve voor bakken, ook voor allerlei klusjes gebruikt kan worden en een duurzame vervanger is voor vele schoonmaakmiddelen? Bekijk de handige tips!

 

 

Allergenen

Due to possible ingredient changes please always check allergen information on the packaging.

Voedingswaarde Baksoda 400 gram

Een portie is 400
Per 100 g verpakkingsinhoud Per portie bereid product Per Serving %*
Energie 0 kJ
0 kcal
0 kJ
0 kcal
0 kJ
0 kcal
0 %
0 %
Eiwit 0 g
0 g
0 g
0 %
Koolhydraten 0 g
0 g
0 g
0 %
waarvan suikers 0 g
0 g
0 g
0 %
Vet 0 g
0 g
0 g
0 %
waarvan verzadigd vet 0 g
0 g
0 g
0 %
Unsaturated Fat 0 g
0 g
0 g
0 %
Vezels 0 g
0 g
0 g
0 %
Natrium 0 g
0 g
0 g
0 %
Zout 0 g
0 g
0 g
0 %
Iron 0 g
0 g
0 g
0 %
Zinc 0 g
0 g
0 g
0 %
Selenium 0 g
0 g
0 g
0 %
Vitamin A 0 g
0 g
0 g
0 %
Vitamin C 0 g
0 g
0 g
0 %
Vitamin E 0 g
0 g
0 g
0 %
Vitamin B5 0 g
0 g
0 g
0 %
Vitamin B2 0 g
0 g
0 g
0 %
Vitamin B6 0 g
0 g
0 g
0 %
Vitamin B1 0 g
0 g
0 g
0 %
Folic Acid 0 g
0 g
0 g
0 %
Vitamin D 0 g
0 g
0 g
0 %
* % = % Daily Value

Meer informatie over product

Inhoud: 400g