Cookies op onze websites

Cookies op onze websitesWij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te gaan op deze site (te navigeren, scrollen, etc.)  of door deze tekst weg te klikken ga je akkoord met het gebruik van cookies.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Verwen Lemon Meringue taart

Verwen Lemon Meringue taart

Dr. Oetker Verwen Lemon Meringue Taart is een heerlijke friszoete citroen-schuimtaart. De brosse bodem, de frisse lemoncurd en de overheerlijke meringuetopping is een verrassende combinatie van smaken en texturen. Hij is niet alleen heel erg lekker, maar hij ziet er ook nog eens spectaculair uit.

De Lemon Meringue taart is lekker bij een kopje koffie of thee, maar ook erg lekker als dessert. Wist je dat je met de Lemon Meringue taart eindeloos kunt variëren. Wat dacht je van een heerlijke Mojito taart of een Lemon Meringue taart met rabarber. Kijk bij onze recepten voor de meest smaakvolle en verrassende variaties.

Zo maak je een Lemon Meringue taart:
Je hebt nodig: 1 pak Dr. Oetker Lemon Meringue taart, 100 gram boter, 15 gram water, sap van 2 citroenen, 200 ml water en 3 eieren.

Als eerste maak je de brosse taartbodem. Hiervoor gebruik je het zakje bodemmix uit de verpakking. Daar voeg je boter en 15 g water aan toe en dit kneed je het tot een glad deeg. Bekleed de springvorm met het deeg. Daarna kun je de vulling maken. Hiervoor je pers je 2 citroenen uit (je kunt ook kant-en-klare citroensap gebruiken, maar verse citroensap is het lekkerst). Scheid de eieren. Breek de schaal van het ei in 2 helften. Giet de dooier heen-en-weer tussen 2 eierschalen waarbij je het eiwit langzaam in een vetvrij schaaltje laat lopen. Ga door tot alleen de dooier overblijft.

Voeg aan de dooiers water en lemoncurd vullingmix toe. Mix het, voeg het citroensap toe en meng het tot het een gladde lemoncurd is. Verdeel de lemoncurd vulling over de bodem en bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar (elektrische oven 180°C en heteluchtoven 160°C).  Daarna zet je de temperatuur van de oven terug (elektrische oven 130°C en heteluchtoven 120°C).  Laat na het bakken de Lemon Meringue taart goed afkoelen. (Let op: er staat een foutje op de verpakking, je moet de springvorm rand om de taart laten zitten tot de taart klaar is.)

Dan is het tijd om de meringue te maken. Doe de achterhouden eiwitten in een vetvrije kom en voeg de helft van de meringuemix toe.  Klopt het 4-5 minuten met een mixer en voeg de andere helft toe. Klopt het dan nog ongeveer een halve minuut. Als de taart echt is afgekoeld verdeel je de meringue over de taart. Maak eventueel pieken met schuim door met een vork het schuim om hoog te trekken. Bak de Lemon Meringue taart onderin de oven tot de meringue iets gebruind is.

Laat de taart een uur afkoelen en daarna kun je de springvormrand verwijderen.

Voedingswaarde: Verwen Lemon Meringue taart

Per 100 g bereid product
Energie 1288kJ
306kcal
Vet 11g
waarvan verzadigd vet 4.5g
Koolhydraten 48g
waarvan suikers 32g
Eiwit 4g
Zout 0.52g