Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Voedingswaarde en voedselveiligheid

Dr. Oetker staat voor genieten. Lekker eten en bewuste voeding gaan prima samen in een evenwichtig voedingspatroon. Met voldoende beweging zorg je voor een gezonde energiehuishouding.

We adviseren onze Dr. Oetker fans gevarieerd en evenwichtig te eten. Want steeds hetzelfde eten, dat is een risico voor de gezondheid. Niet een enkel product maar het totale voedingspatroon is doorslaggevend voor je gezondheid.

Een beetje minder, maar net zo lekker

Uiteraard kijken wij kritisch naar de voedingswaarden van onze producten. We stellen normen voor de voedingswaarden van onze pizza’s, bakmixen en toetjes. Daarbij houden we rekening met de wensen van consumenten, de normen van brancheorganisatie FNLI en de algemene voedingsrichtlijnen van de Gezondheidsraad. 

We verlagen de hoeveelheid zout, verzadigd vetgehaltes, suiker of aantal calorieën per portie van onze producten naar de normen. Dit doen we stapsgewijs zodat Dr. Oetker fans kunnen wennen en we een goede smaak kunnen blijven garanderen. Bij het verbeteren van de voedingswaarden geven we voorrang aan pizza’s en verse toetjes. De meeste mensen eten deze producten namelijk vaker dan bakproducten.

In 2016 hebben we Dr. Oetker Yoghurttaart geïntroduceerd, een variant op onze bekende Kwarktaart. Deze frisse Yoghurttaart heeft een krokante muesli kruimelbodem en bevat 7% minder kilocalorieën en 15% minder suiker dan de Kwarktaart naturel.

In onze Dr. Oetker kwarktaarten hebben we in 2015 het ongezondere geharde vet vervangen door ongehard vet waarmee alle transvetzuren eruit zijn gehaald.

Tussen 2010 en 2015 hebben we de hoeveelheid zout in onze pizza’s met gemiddeld 15% verminderd.

In onze Paula toetjes hebben we sinds 2014 de hoeveelheid suiker verlaagd met 7%. Naast de Paula toetjes van 125 gram, bieden we ook de keuze voor Paula Mini met een kleinere portiegrootte van 50 gram.

 

Kleurstoffen

We gebruiken niet de zogenoemde AZO-kleurstoffen, of ‘Southampton Six’. Dit is een groep kleurstoffen waarbij wetenschappers het nog niet eens zijn over de gezondheidseffecten. Zo zou er een koppeling tussen deze kleurstoffen en hyperactiviteit en ADHD kunnen zijn.