Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Afvalmanagement

We willen onze hoeveelheid afval verminderen en zorgen dat afval gescheiden weggegooid wordt. Zo kan het gerecycled worden.

Weggooiwijzer

Op steeds meer producten vind je de Weggooiwijzer. Aan het icoontje zie je in welke afvalbak een lege verpakking hoort.

In 2020 zal de Weggooiwijzer op al onze Nederlandstalige verpakkingen staan (behalve op te kleine verpakkingen). 

 

Minder afval en meer scheiden

Naast de impact van onze verpakkingen, werken we aan afvalvermindering in eigen keuken. Meel is de grootste bron van afval in onze fabriek in Leeuwarden. Dit Gft-afval wordt verwerkt tot veevoer. In 2020 willen we het percentage meelafval van ons productievolume met 20% verminderd hebben.

De tweede grootste afvalstroom is restafval. Dit proberen we te verminderen, onder andere door meer te scheiden naar Gft en naar papier en plastic dat gerecycled wordt. In 2016 hebben we ons restafval met 22% verminderd ten opzichte van 2015.

Consumentenverpakkingen worden verpakt in een omdoos bij ons aangeleverd. Wij sturen de omdozen terug naar onze omdoosleverancier voor hergebruik. Zo verminderen we het papierafval. Ook proberen wij papier te besparen door minder te printen. In 2016 is 13% minder printpapier ingekocht dan in 2015.

Inhoud