Our Company

Betrokkenheid van onze medewerkers

Veel medewerkers van Dr. Oetker werken in hun vrije tijd voor het algemeen welzijn door vrijwilligerswerk te doen.


De medewerkers van Dr. Oetker spelen een belangrijke rol bij het onderhouden van de intensieve samenwerking met SOS-Kinderdorf e.V. (Kinderdorpen) die Dr. Oetker heeft sinds 2008. Inmiddels zijn meer dan 20 Dr. Oetker regionale bedrijven een samenwerkingsverband aangegaan met SOS Kinderdorpen om ondersteuning te bieden bij het realiseren van diverse projecten. Omdat we meer bereiken in partnership

 

Op alle Dr. Oetker bedrijfslocaties hebben onze medewerkers de mogelijkheid om financiering aan te vragen voor liefdadigheidsprojecten via het programma Hand in Hand voor vrijwilligerswerk.

"Voor ons is het belangrijk om de persoonlijke betrokkenheid van onze medewerkers te waarderen, die vaak een zaak is die hen na aan het hart ligt."

Dr. Christian von Twickel, sponsor van het "Hand in Hand fürs Ehrenamt" -programma, lid van de raad van bestuur voor productie, logistiek, milieu, onderzoek en ontwikkeling, compliance en duurzaamheid.


De non-profit projecten die worden gefinancierd door "Hand in Hand fürs Ehrenamt" bevinden zich in een breed scala van gebieden: cultuur, sport / beweging, voeding, maatschappij, onderwijs of dierenwelzijn. De volgende geselecteerde projecten, die al door het bedrijf werden gefinancierd, illustreren deze diversiteit:

2019 – The Wittenburg Sports Event of the Year

Terwijl het eerste evenement van de Wittenburger Mühlenlauf in 1989 plaatsvond met bijna 50 deelnemers, namen in totaal 851 hardloopliefhebbers deel aan de 31e Mühlenlauf 2019 - voor de Wittenburgse Gymnastiek- en Sportbond was deze run de meest succesvolle in de geschiedenis van de club en de sportevenement van het jaar dat zelfs atleten uit de aangrenzende deelstaten aantrok.

Leeftijd kende hier geen grenzen: de jongste deelnemer begon op driejarige leeftijd, vergezeld van haar ouders, en de oudste deelnemer was 87 jaar oud. Ongeveer 20 medewerkers van Dr. Oetker (zie foto) namen ook deel aan het evenement. Alle deelnemers ontvingen kleine prijzen voor hun sportieve prestaties.

De Hand in Hand-donatie ging naar de elektronische timing en evaluatie van de resultaten.

2019 - Badminton enthousiaste amateurs en professionals

Competities kunnen ook worden uitgevochten met shuttles. Badmintonliefhebbers hebben dit voor de 50e keer bewezen in twee sporthallen van Bielefeld tijdens de Ostwestfalenpokal Cup 2019. De belangrijkste focus van het toernooi was sport en bewegen en het promoten van badminton in Ostwestfalen-Lippe.

De Ostwestfalenpokal Cup omvat vier prestatieklassen (van hobbyspelers tot 2e Bundesliga-niveau) en verschillende leeftijdsgroepen. Op de twee speeldagen speelden de deelnemers wedstrijden in het heren enkelspel, dames enkelspel en gemengd dubbelspel. De meest succesvolle club ontving de Ostwestfalenpokal als wisselbeker. De Hand in Hand-donatie werd gebruikt om de trofeeën en ereprijzen te financieren, en om de deelnemers aan het toernooi te verzorgen.

2018 – Pool party tijdens kerst!

Kan de kerstman echt zwemmen? De kerstmannen van de lokale DLRG-groep Bielefeld kunnen dat zeker. De afgelopen 25 jaar houden ze traditioneel de zogenaamde Sinterklaaswedstrijd op de eerste zaterdag na Sinterklaasdag. Zes verschillende leeftijdsgroepen nemen deel aan team- en individueel zwemmen en strijden tegen elkaar in de betreffende groep. Ongeveer 200 deelnemers waren aanwezig op de dag van de wedstrijd - de jongste zwemmers waren slechts vier, de oudste 54 jaar oud. Ze voltooiden verschillende disciplines, die hun snelheid, reddings-, duik- en teamwerkcapaciteiten testten. Zoals altijd was het hoogtepunt echter de sinterklaasdiscipline, waarin de deelnemers elk jaar een andere leuke taak uitvoeren. Elke zwemmer draagt ​​een kerstmuts en het doel is om deze indien mogelijk niet te verliezen! Het doel van het project is om enthousiasme voor het zwemmen op te wekken, vooral bij kinderen en jongeren, en om het gemeenschapsgevoel van de zwemmers te versterken. De Hand in Hand-donatie werd gebruikt om medailles en trofeeën te kopen.

2018 - Een stukje Texas in Herford

Honkbal is pas sinds het begin van de jaren tachtig echt een gevestigde sport in Duitsland. Men kan zich de Herford-vakantiespelen van de Evangelical Free Church Community niet langer zonder voorstellen. Voor de vijfde keer konden de organisatoren een honkbalkamp organiseren in het Jahn Stadium, waardoor meer dan 200 kinderen een speciale vakantieweek kregen. 39 Texanen kwamen op eigen kosten naar Herford om de kinderen en jongeren tussen de acht en 18 jaar op te leiden, teamgeest bij te brengen en hun persoonlijkheid te versterken. Er waren ook ongeveer 160 vrijwilligers uit de parochie en de ouders om onder meer te helpen als huisvestingsaanbieder, personeel te leveren, organisatie en medische diensten te verlenen.

De gerichte uitnodiging van kinderen met een sociaal achtergestelde achtergrond werd graag aangenomen en financieel ondersteund, onder meer door de bijdrage van Hand in Hand, waardoor lagere deelnamekosten mogelijk waren.

2017 – 112 jaar vrijwillige brandweer

Het alarmnummer 112 is waarschijnlijk het belangrijkste telefoonnummer. Het is geldig in heel Europa en 24 uur per dag bereikbaar. Het 112-jarig jubileum van de vrijwillige brandweer was dan ook de aanleiding voor een meerdaags jubileumfeest voor de vrijwillige brandweerlieden uit het Kindel-gebied van Kinheim. De 112e verjaardag werd gevierd in een feesttent aan de oevers van de Moezel in Kinheim. Naast vele feestelijke activiteiten waren er ook brandweerwedstrijden voor de naburige en eigen brandweerkorpsen. Ook het potentiële juniorpersoneel van de brandweer had veel plezier: jeugdspelen en een parallelle voertuig- en materiaalbeurs met oefenpresentaties zorgden voor een goede sfeer.

De schenking Hand in Hand werd gebruikt om achtergrondmuziek te leveren voor het festival.

2017 – Buitensport voor kinderen

Kinderen vinden het heerlijk om te spelen en te ravotten en zo blijven ze zich elke dag ontwikkelen. Ze doen dat het liefst buiten - en trotseren weer en wind. In het kinderdagverblijf Zwergenparadies in Dodow werd daarom een evenwichts- en hindernisbaan aangelegd. Het doel is om door middel van lichaamsbeweging de persoonlijke ontwikkeling van de kinderen te stimuleren. Elke twee weken is er een oefensessie in de namiddag met 50 kinderen in de leeftijd van één tot zes jaar. Sinds de voltooiing hebben de kleintjes op deze middagen niet alleen de hindernisbaan gebruikt, maar elke dag. Ze genieten echt van de door Hand in Hand gesponsorde cursus.

2017 – Een festival voor elke smaak

De Holter Meeting, die jaarlijks in augustus plaatsvindt in Schloß Holte-Stukenbrock, is al 30 jaar een vaste waarde in de dagboeken van veel muziekliefhebbers. Het festival presenteert een divers muziekprogramma voor alle leeftijdsgroepen. Bovenal biedt het opkomende artiesten uit de regio een podium om hun talent aan een groot publiek te presenteren. Jaarlijks trekt de Holter Meeting tussen de 3.000 en 5.000 bezoekers. Tijdens zijn 30e bijeenkomst beleefde het gratis openluchtfestival het hoogtepunt van zijn geschiedenis tot nu toe, met ongeveer 5.000 bezoekers. Aangezien het festival geen toegangskosten heeft, wordt het uitsluitend gefinancierd door sponsors. De Hand in Hand-schenking hielp bij het financieren van de kunstenaarsbijdragen.

2016 – Springen in een ambulance

Het verlenen van eerste hulp in noodsituaties kan van vitaal belang zijn. Daarom hebben de leden van de Malteser Hilfsdienst e.V. uit Gladbeck richtte het kinderfestival “Helfen für Kinder” op, waar kinderen tussen de vier en tien jaar op een speelse manier eerste hulp konden leren. Zo leerden de kinderen op verschillende stations hoe ze op de juiste manier een noodoproep konden plegen of een verband konden aanbrengen. Passend bij het thema konden ze stoom afblazen op een springkasteel in de vorm van een ambulance. Dankzij de verschillende actiestands en de vele mogelijkheden kregen de kinderen een middag vol plezier, spanning en kennis. De schenking Hand in Hand financierde onder meer verband.

2016 – Ontmoetingscafé voor vluchtelingenvrouwen

Door de nieuwe vluchtelingenbewegingen krijgt het migratievraagstuk meer aandacht. Om deze reden hebben 17 vrijwillige helpers in 2016 een creatief café opgericht voor vluchtelingvrouwen in Schloss Holte. Elke woensdag kunnen ze hier samenkomen om ideeën uit te wisselen met elkaar en met Duitse vrouwen of om te profiteren van creatieve vrijetijdsactiviteiten zoals breien, naaien of handwerken. . Het doel is om van gedachten te wisselen over taalkundige en culturele verschillen en overeenkomsten. De schenking Hand in Hand werd gebruikt voor een keukentje en handwerkmaterialen.

2015 – U-19 Football talents

Voetbal is de meest populaire sport onder Nederlanders en Duitsers - en het laat niet alleen de harten van fans sneller kloppen voor de televisie. De voetbal jeugdafdeling van TBV Lemgo 1911 e.V. speelt ook regelmatig voor publiek, zoals op het 30 A-Youth Masters-toernooi in de Lipperlandhalle in Lemgo. Dit is een van de grootste indoor toernooien voor U-19 jeugdteams in Duitsland en ongeveer 160 spelers tussen de 17 en 19 jaar namen deel. Ze kregen een aantrekkelijke wedstrijd op hoog sportniveau aangeboden, die op beide toernooidagen bijna 3.000 enthousiaste toeschouwers naar de Lipperlandhalle trok. Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan werd de hal voorzien van kunstgras.

Met de schenking Hand in Hand is de Lipperlandhalle gehuurd.

Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no