Hazelnootschuim

Dit recept voor hazelnootschuim is op basis van Duits schuim (is minder luchtig dan Hollands schuim) en is een beetje taai van binnen.


Wat bakervaring gewenst
20 Minuten
1

Bereidingswijze Hazelnootschuim:

Verwarm de oven voor. Verwarm eiwit en suiker in een mengkom. Dit doe je door de mengkom in een grotere kom met heet water tot 45 °C te zetten.

Elektrische oven: 150°C

Heteluchtoven: 130°C

Baktijd: 45 - 50 Min.

2

Klop de suiker met het eiwit met een mixer met garden op de hoogste stand tot een taaie en luchtige massa. Je moet de mengkom op de kop kunnen houden zonder dat het schuim eruit valt.

3

Vermeng maizena met gebroken hazelnoten en spatel dit door. Maak porties schuim op de met bakpapier belegde bakplaat en bestrooi dit met de gehakte hazelnoten. Bak het hazelnootschuim in de oven.

Dr. Oetker wünscht Ihnen gutes Gelingen mit Ihrem Hazelnootschuim Rezept

Voedingswaarden Voor het recept Hazelnootschuim

  Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 65535 kJ
65535 kcal
1288 kJ
307 kcal
Vet 99.99 g 22 g
Koolhydraten 99.99 g 17 g
Eiwit 99.99 g 10 g

Ingrediënten (1 portie )

Voor het recept Hazelnootschuim

Voor hazelnootschuim:

  • 150 ml eiwitten
  • 350 g suiker
  • 20 g maizena
  • 100 g hazelnoten (gebroken)

Spatel of plat mes

Youtube

Stap voor stap bakfilms

Wil je stap voor stap zien hoe je onze producten maakt? Bekijk de bakfilms op ons YouTube kanaal. bakfilms

Neues von Dr. Oetker

Workshops

Cupcake & Taart workshops

Spaar voor 2e persoon gratis! We organiseren weer Cupcake en Taart workshops door het hele land! meer

Nieuw: Mon Chou Stracciatella

Met een krokante chocoladebodem

Nieuw van Dr. Oetker. Mon Chou Stracciatella taart. Een heerlijke romige taart met stukjes chocolade op een krokante chocoladebodem. naar product

Ristorante Mare

Voor visliefhebbers

De vertrouwde Ristorante kwaliteit met nieuwe ingrediënten. Ristorante Mare: Salmone Spinaci, Salmone Tonno e Scampi en natuurlijk Scampi. meer