Flag

Speculaasbrokken

1 stuk
Gemakkelijk
20
Heerlijke krokante grove speculaasbrokken, die ook nog eens eenvoudig te maken zijn.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de speculaasbrokken
250 gbloem
1 zakjeDr. Oetker Backin
125 gbasterdsuiker (donkere)
15 gspeculaaskruiden
snufjezout
150 gboter (koud en in stukjes gesneden)
45 gDr. Oetker Garneeramandelen
3 elmelk
1ei losgeklopt

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin
Picture - Dr. Oetker Garneeramandelen
1

Zo maak je de speculaasbrokken

Vermeng de Dr. Oetker Backin met de bloem in een kom. Snijd de boter in de bloem in kleine blokjes. Voeg de suiker, de speculaaskruiden, het zout en de melk toe en verkruimel ze met de vingers door de bloem. Kneed het geheel tot een soepel speculaasdeeg.

2

Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur. Rol het deeg uit tot een deegplak van ca. 10 mm dik. Leg het deeg op de bakplaat. Garneer het deeg met amandelen en bestrijk het met losgeklopt ei. Bak de speculaasbrokken in het midden van de oven in 20-25 minuten bruin en gaar.

Baktijd: 20 - 25 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C

Temperatuur heteluchtoven: 180 °C

3

Laat de speculaasbrokken afkoelen op een rooster.