Flag

Scones

8 - 10 porties
Gemiddeld
20
Lekker voor bij de thee of koffie, deze kleine Engelse scones.
Logo Image
Baktips
Scones zijn het lekkerste als je ze net vers hebt gebakken. Wil je de scones bewaren? Verpak ze dan in een luchtdichte verpakking en bewaar de scones buiten de koelkast. Ze blijven maximaal een dag goed.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
bakpapier
bakplaat
deegroller
Voor het scones deeg
250 gKristalbloem (Koopmans)
0,5 zakjesDr. Oetker Backin
30 gboter of margarine
1 zakjeDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
200 gmagere kwark
snufjezout
1ei
75 grozijnen (optioneel)
Voor garnering
aardbeienjam
250 mlslagroom

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin
Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
1

Hoe maak je de scones

Neem de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor. Bekleed de bakplaat met bakpapier of vet de bakplaat in. Snijd de harde boter in kleine stukjes en doe ze in een beslagkom. Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg het toe. Voeg de Vanillesuiker, kwark, zout en ei toe. Kneed het geheel met de hand tot een samenhangend scones deeg. Voeg de gewelde rozijnen toe en kneed het scones deeg nog eens goed door.

2

Rol het deeg uit tot een lap van circa 2 cm dik. Steek of snijd rondjes met een doorsnede van circa 5 cm uit de deeglap en leg ze op de bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de scones gaar en goudbruin.

Baktijd: 20 - 25 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C

Temperatuur heteluchtoven: 180 °C

3

Serveer de scones met aardbeienjam en geklopte slagroom.

Baktips

  • Scones zijn het lekkerste als je ze net vers hebt gebakken. Wil je de scones bewaren? Verpak ze dan in een luchtdichte verpakking en bewaar de scones buiten de koelkast. Ze blijven maximaal een dag goed.