Flag

Roomtaart met vers fruit

1 taart
Gemiddeld
60
Heerlijke roomtaart met een luchtige cakebodem. Met daarop stukken verschillende soorten fruit verstopt in lekkere room.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
springvorm 24 cm
spatel of plat mes
Voor de roomtaart
1 pakKoopmans Fijne Cake mix
150 gboter of margarine
4eieren
50 mlmelk
Voor de vulling en decoratie
aardbeiensaus
1appel (groene)
1perzik of nectarine
150 gaardbeien (kleine)
150 gblauwe bessen
1 zakjeDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
1 elcitroensap
1 zakjeDr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
400 mlvolle melk

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
Picture - Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
1

Zo maak je de roomtaart

Bak de cake volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar bak de cake in een springvorm in plaats van een cakevorm.

Baktijd: 30 - 35 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Neem de cake uit de vorm en leg deze op een rooster. Bestrijk de warme cake met Aardbeiensaus. Laat de cake afkoelen en bestrijk nogmaals met Aardbeiensaus.

3

Maak de springvorm schoon. Snijd de appel en nectarine met schil in kleine blokjes. Houd 6 aardbeien en 50 g blauwe bessen apart. Snijd de rest van de aardbeien in vieren en meng ze met de rest van de blauwe bessen, de appel- en nectarineblokjes. Schep het fruit om met 1 zakje Vanillesuiker en het citroensap.

4

Bereid de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking met melk in plaats van water. Leg de taart terug in de springvorm. Verdeel het fruit over de cakebodem.

5

Schep de Banketbakkersroom erop en strijk de bovenkant glad. Zet de roomtaart 2 uur in de koelkast. Leg bovenop een figuur van de rest van de aardbeien en blauwe bessen.