Flag

Room bavarois met perzik en amandelen

6 - 8 stuks
Moeilijk
40
Romige (bavarois) semifreddo met stukjes perzik en amandelen, overgoten met stukjes fruit en chocoladeglazuur.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Extra nodig
Kleine kom
Koekenpan
2 Kleine kookpannen
2 Beslagkommen
Mixer met gardes
Keukenpapier
Puddingvorm ca. 1,5 liter

Ingrediënten

Voor de bavarois
10 blaadjesDr. Oetker Gelatine
1 zakjeDr. Oetker Amandelschaafsel
2 zakjesDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
1 zakjeDr. Oetker Glazuur Choco
500 mlvolle melk
150 gfijne kristalsuiker
3eidooiers
20 gmaizena of custard
500 mlslagroom
1 bekerperzikstukjes op siroop (uitlekgewicht 230 g)
1 bakjeframbozen
Extra nodig
1 flesjeDr. Oetker Bakspray

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gelatine
Picture - Dr. Oetker Amandelschaafsel
Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
Picture - Dr. Oetker Glazuur Choco
1

Zo maak je de room bavarois

Leg 10 blaadjes gelatine (15 gram) 5 minuten in een kom met koud water, zodat ze zacht worden.

2

Rooster in een droge koekenpan het Amandelschaafsel al omschuddend goudbruin en laat het op een stukje keukenpapier afkoelen.

3

Breng de melk al roerend aan de kook. Breng in een tweede pan ruim water aan de kook. Klop in een ruime kom de eierdooiers los met de maïzena of custard, 2 zakjes Vanillesuiker en de kristalsuiker. Roer, langzaam schenkend, de warme melk erbij. Zet de kom op de pan met kokend water, temper de warmtebron, en verwarm de melk al roerend ca. 10 minuten met een houten lepel, tot een dunne bavarois ontstaat die aan de achterkant van de lepel blijft hangen.

4

Neem de kom van de pan. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer ze één voor één bij de warme vla, zodat ze smelten. Laat de bavarois onder het roeren afkoelen (zet de kom eventueel in een bak met water en ijsklontjes) tot deze nog net vloeibaar is (lobbig).

5

Klop de slagroom stijf. Spatel de slagroom, 150 g van de perzikstukjes en het Amandelschaafsel door de dik vloeibare bavarois en schenk de bavarois in een vorm.

6

Voor bavarios

Spoel de vorm om met koud water, schenk het bavaroismengsel erin en laat de bavarois in de koelkast in 3-4 uur stijf worden. Maak de bavarois met de vingertoppen los van de wand van de vorm en stort de bavarois op een serveerschaal.

Opstijftijd: 200 Minuten

7

Semi-freddo

Vet de vorm in met Bakspray, schenk het bavarois mengsel erin en zet de vorm 2 uur in de vriezer. Houd de vorm met semifreddo even in een laagje heet water en stort het ijs op een schaal of snijplank.

Opstijftijd: 120 Minuten


Serveren

Garneer de bavarois of semifreddo met de rest van de perzikstukjes en de frambozen. Verwarm de Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking tot een warme pure chocoladesaus. Snijd de bavarois of semifreddo in plakken. Verdeel ze met de rest van de perziken over dessertborden en schenk er wat warme chocoladesaus over. Serveer direct.