Flag

New York Cheesecake

16 taartpunten
Gemiddeld
40
De klassieker uit New York! Zo maak je 'm.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de New York Cheesecake bodem
130 gtarwe biscuits
80 gmargarine (gesmolten)
Voor de New York Cheesecake vulling
800 gMonChou
150 gsuiker
1 tlDr. Oetker Aroma Citroensmaak
4eieren
2 elKoopmans Custard
180 mlslagroom
Voor de topping
250 gCrème fraîche
30 gpoedersuiker

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Aroma Citroensmaak
1

Bekleed een springvorm met bakpapier of vet de vorm in.

2

Verkruimel de koekjes. Meng er gesmolten boter door. Verdeel de kruimelkoekbodem over de springvormbodem en maak een opstaand randje van ongeveer 2 cm. Zet de bodem ongeveer tien minuten in de koelkast.

3

Meng de roomkaas, suiker en citroenaroma tot een glad cheescake mengsel. Roer daarna de eieren er één voor één kort door.

4

Klop de slagroom met de custard lobbig. Meng het daarna door het New York Cheesecake mengsel.

5

Vewarm de oven voor.

Baktijd: 45 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

6

Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het cheesecake mengsel over de bodem. Strijk het glad. Bak de cheesecake in ongeveer 45 minuten gaar. Laat de oven aan staan.

7

Laat de cheesecake ongeveer tien minuten afkoelen op een rooster. Meng ondertussen de crème fraîche met de poedersuiker.

8

Verdeel de crème fraîche over de cheesecake en bak de cheesecake nog tien minuten in de warme oven.

9

Laat de New York Cheesecake afkoelen en zet 'm daarna nog minimaal vier uur in de koelkast, zodat hij goed stevig wordt.