Flag

Marmercake tulband

10 - 12 porties
Gemiddeld
40
Lekkere luchtige marmercake tulband: vanille en chocolade en een beetje rum.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Benodigdheden
Tulbandvorm Ø22-24 cm
Beslagkom
Mixer met gardes

Ingrediënten

Voor de marmertulband
300 gmargarine
275 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
6 tlDr. Oetker Aroma Rumsmaak
snufjezout
5eieren
375 gbloem
4 tlDr. Oetker Backin
3 elmelk
20 gcacao (gezeefd)
20 gsuiker
poedersuiker

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
Picture - Dr. Oetker Aroma Rumsmaak
Picture - Dr. Oetker Backin
1

Zo maak je de marmercake tulband

Klop de boter met een mixer met garden tot een luchtige massa. Voeg beetje bij beetje suiker, vanillesuiker, zout en rum aroma toe.

2

Klop tot een samenhangend beslag ontstaat. Voeg terwijl je klopt een voor een de eieren toe. Klop na elk ei ongeveer een halve minuut.

3

Meng de bloem met het bakpoeder, zeef het mengsel en voeg beetje bij beetje de melk toe. Voeg melk toe totdat het beslag zo stevig is dat het moeilijk van een lepel afglijdt.

4

Verwarm de oven voor.

Baktijd: 50 - 65 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

5

Vul de tulbandvorm met tweederde van het beslag. Meng het overgebleven beslag met de cacao en suiker. Voeg beetje bij beetje melk toe totdat het beslag zo stevig is dat het moeilijk van een lepel glijdt.

6

Doe het donkere beslag in de tulbandvorm. Draai met een vork in het beslag, zodat het marmereffect ontstaat. Zet de vorm daarna op een rooster en bak de marmercake tulband gaar en goudbruin.

7

Laat na het bakken de marmercake tulband tien minuten in de vorm afkoelen. Stort de marmercake tulband op een rooster en laat het afkoelen. Bestrooi de marmercake tulband met poedersuiker.