Flag

Mango kwarktaart met paaseitjes en passievrucht

12 taartpunten
Gemiddeld
40
Blogger Ohmyfoodness: Toen Dr. Oetker mij vroeg of ik met één van hun kwarktaarten een taart voor Pasen wilde maken sprong ik nog net geen gat in de lucht"
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de mango kwarktaart
1 pakDr. Oetker Kwarktaart Mangosmaak
60 gboter of margarine (ongezouten)
500 gkwark (magere)
300 mlwater op kamertemperatuur
250 mlslagroom
Vulling en decoratie
4passievruchten
chocolade paaseitjes
Dr. Oetker Zachte Parels Gekleurd (optioneel)
Extra nodig
springvorm Ø 24 cm
beslagkom
mixer met gardes
steelpan

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Kwarktaart Mangosmaak
1

Leg het bijgeleverde bakpapiertje over de bodem van de springvorm en zet hier de rand op vast.

2

Smelt de boter in een steelpannetje, neemm de pan van het vuur en voeg hier de bodemmix toe. Schep goed om en stort daarna de bodemmix in de met bakpapier beklede springvorm. Druk goed aan met de achterkant van een lepel.

3

Doe 300 ml water, de kwark en de slagroom in een beslagkom en meng dit met een mixer met  gardes op de laagste stand goed door elkaar.

4

Voeg de taartmix toe en klop dit met de mixer op de laagste stand in 1 minuuut tot een glad beslag. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa.

5

Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koeling.

Opstijftijd: 150 Minuten

6

Snijd de chocolade eieren over de lengte doormidden en verdeel deze langs de rand van de kwarktaart.

7

Schep de passievrucht over het midden van de taart en decoreer met de parels.