Flag

Lime Cheesecake met Meringue

4 porties
Gemiddeld
60
Zo maak je een bijzonder toetje: cheesecake met frisse lemon en heerlijke, zoete meringue.
Logo Image
Baktips
Heb je Meringue over? Bak daar heerlijke schuimpjes van in de oven! Verwarm je oven voor op 120 graden, liefst heteluchtstand. Spuit het eiwitschuim op een bakplaat met een vel bakpapier in mooie vormpjes (bijvoorbeeld schuimtoefjes). Zet in de oven en check ieder uur of de schuimpjes gaar zijn. Ze zijn gaar als ze helemaal droog aanvoelen aan de buitenkant. Van binnen mogen ze nog een beetje taai zijn. Als de schuimpjes gaar zijn, zet je de oven uit en laat je de schuimpjes in de oven afkoelen.
Baktips
Let op: dit recept bevat rauwe eiwitten. Je kunt het beste kiezen voor gepasteuriseerd eiwit uit de koeling van de supermarkt.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Extra nodig
4ovenbestendige glazen potjes
citroensap (eventueel)
mixer met gardes
Voor de cheesecake
150 gsuiker
800 gMonChou
1 tlDr. Oetker Aroma Citroensmaak
4eieren
limoenrasp van 1 limoen
3 ellimoensap (halve limoen)
50 gframbozenjam (coulis)
2 elKoopmans Custard
180 mlslagroom
Voor de meringue topping
2eiwitten (ca. 65 g)
140 gsuiker
1 elmaizena (bijv. Koopmans)
Voor de bodem
130 gtarwe biscuits
80 gmargarine (gesmolten)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Aroma Citroensmaak
1

Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Taartbodem bereiden

Verkruimel de koekjes. Meng er gesmolten boter door. Verdeel de kruimelkoekbodem over de vier potjes en bedek daarmee de bodem van de potjes. Druk stevig aan met de bolle kant van een theelepel.

3

Cheesecake bereiden

Meng de roomkaas, suiker en citroenaroma tot een glad cheescake mengsel. Roer daarna de eieren er één voor één kort door.

4

Klop de slagroom met de limoenrasp, het limoensap en de custard lobbig. Meng het daarna door het cheesecake mengsel.

5

Schep de frambozencoulis door het lemon cheesecake-mengsel en verdeel dit gelijkmatig over de de vier potjes.

6

Zet de potjes op het rooster in de oven en bak ze in ca. 30 minuten gaar. De lemon cheesecake is gaar als de randen stevig aanvoelen en gestold zijn. Het midden mag nog een beetje "wiebelig" zijn.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

7

Laat de cheesecakes helemaal afkoelen en zet ze dan nog 2 uur in de koelkast om ze helemaal op te laten stijven.

Opstijftijd: 120 Minuten

8

Meringue bereiden

Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe. Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

9

Schep het schuim in een spuitzak met een grof gekarteld spuitmondje.

10

Spuit een mooie toef op de cheesecakes en brand goudbruin af met de gasbrander of zet de potjes even onder de grill.

Baktips

  • Heb je Meringue over? Bak daar heerlijke schuimpjes van in de oven! Verwarm je oven voor op 120 graden, liefst heteluchtstand. Spuit het eiwitschuim op een bakplaat met een vel bakpapier in mooie vormpjes (bijvoorbeeld schuimtoefjes). Zet in de oven en check ieder uur of de schuimpjes gaar zijn. Ze zijn gaar als ze helemaal droog aanvoelen aan de buitenkant. Van binnen mogen ze nog een beetje taai zijn. Als de schuimpjes gaar zijn, zet je de oven uit en laat je de schuimpjes in de oven afkoelen.
  • Let op: dit recept bevat rauwe eiwitten. Je kunt het beste kiezen voor gepasteuriseerd eiwit uit de koeling van de supermarkt.