Flag

Kwarktaart Naturel met frambozen en citroen

12 taartpunten
Gemakkelijk
20
Brenda van Brenda Kookt: "Jouw recept als je voor de paasdagen opzoek bent naar iets lekkers voor bij de koffie, of een fris dessert."
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
springvorm 24 cm
mixer met gardes
kom magnetronbestendig
Voor de kwarktaart
1 pakDr. Oetker Kwarktaart Naturel
500 gkwark
250 mlslagroom
60 gboter of margarine
300 mlwater
Voor de citroentopping (lemon curd)
55 gboter ongezouten
2eieren klein (of 1,5 groot ei)
110 gsuiker
citroenrasp van 2 kleine citroenen
citroensap van 2 kleine citroenen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Kwarktaart Naturel

Voor de kwarktaart

Plaats het bakpapier op de bodem van de springvorm (knip het indien nodig op maat). Smelt de boter in een pannetje en meng de kruimelbodemmix hierdoor. Bedek de bodem van de springvorm met het kruimelmengsel. Druk het met de achterkant van een lepel aan. Laat dit 10 minuten opstijven in de koelkast. 

Opstijftijd: 150 Minuten


Afwerking

Verdeel de afgekoelde lemon curd over de opgesteven Kwarktaart. Verdeel de achtergehouden frambozen over de taart. Verwijder voor het serveren de taartring zodat je de taart mooi kunt aansnijden.


Tip

Ik heb verse frambozen gebruikt. Als je bevroren frambozen gebruikt laat ze dan even uitlekken voor je ze door het kwarkmengsel roert. Waarschijnlijk wordt de taart meer roze omdat ontdooide frambozen afgeven.

1

Klop het water met de taartmix 1 minuut op de laagste stand van de mixer. Voeg de kwark en ongeklopte slagroom erbij en klop dit op de hoogste stand van de mixer in 2 minuten tot een luchtige massa. Houdt ongeveer 12 frambozen apart, roer de rest door het kwarkmengsel. Verdeel het kwarkmengsel over de bodem van de taart. Laat dit minimaal 2,5 uur opstijven in de koelkast. 

2

Voor de citroentopping

Verwarm de boter 2 tot 3 minuten in de magnetron tot dit gesmolten is. Mix de eieren, suiker, citroenrasp en citroensap door elkaar. Voeg dit toe aan de gesmolten boter en mix door elkaar. Plaats het mengsel in de magnetron en verwarm dit 5 minuten op de hoogste stand. (Roer dit tussentijds 2 tot 3 keer door met een vork. Pas op: dit is HEET!). Laat de lemon curd afkoelen en zet het hierna even in de koelkast zodat het goed koelt.