Flag

Koekjes met honing-sinaasappel-mascarpone crème

10 - 12 koekjes
Gemiddeld
60
Maak van koekjes een klein gebakjes. Vul de koekjes met een honing, sinaasappel, mascarpone crème.
Logo Image
Baktips
Laat de koekjes goed afkoelen voordat je ze gaat decoreren met Cookie Icing.
Baktips
Wil je de koekjes stapelen, laat de met Cookie Icing gedecoreerde koekjes dan 4 uur naast elkaar drogen. Na het drogen kun je de koekjes bewaren in een koektrommel.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de koekjes
35 gmargarine
mespuntjezout
1 zakjeDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
100 gbasterdsuiker (witte)
1ei op kamertemperatuur
200 gbloem
Voor het glazuur
400 gpoedersuiker
10 geiwitpoeder
60 mlwater
voedingskleurstof , bijv. Dr. Oetker rode kleurstof
Voor de vulling
1sinaasappel
honing (naar smaak)
250 gMascarpone

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
1

Maak het koekjesdeeg. Klop de boter met de suiker, de vanillesuiker en het zout luchtig.

2

Voeg het ei toe en mix tot het ei helemaal is opgenomen. Roer er dan met een spatel de bloem door en kneed met schone handen snel tot een samenhangend deeg. Maak er een bol van, maak hem iets plat en pak het koekjesdeeg in huishoudfolie. Leg het een uur in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

4

Leg de plak koekjesdeeg op een bebloemd werkblad en rol uit tot ongeveer ½ centimeter dik. Steek er met stekers zoveel mogelijk koekjes uit en leg die op de bakplaat met bakpapier. Maak van de restjes deeg weer een bol en rol opnieuw uit. Steek ook hier weer koekjes uit. Ga door tot het deeg op is.

5

Bak de koekjes 20-30 minuten (afhankelijk van de oven en de dikte van het koekje) en keer halverwege de baktijd de bakplaat om ze gelijkmatig bruin te bakken. De koekjes zijn gaar als ze met een vinger over de bakplaat te schuiven zijn (niet meer plakken).

Baktijd: 20 - 30 Minuten

6

Laat de koekjes buiten de oven op een rooster helemaal afkoelen.

7

Royal cookie icing maken

Roer in een schaaltje de poedersuiker met het eiwitpoeder en het water. Meng eerst 9/10 van het water door het poeder. Voeg de rest van het water pas aan het einde druppelsgewijs toe als alles goed gemengd is. De icing heeft de juiste structuur wanneer je een lepeltje uitneemt, dit teruggiet in het schaaltje, en de icing binnen 10 seconden weer een glad oppervlak heeft.

8

Decoreer de helft van de koekjes met royal icing. Voor een roze icing decoratie voeg je je enkele druppels rode Dr. Oetker kleurstof toe. Meng tot de icing een egaal roze kleur heeft. Je kunt natuurlijk ook voor je eigen favoriete kleur kiezen.

9

Koekjesvulling maken

Roer de rasp van een halve sinaasappel, samen met 1 theelepel honing, door de inhoud van een pot mascarpone (250 gram).

10

Leg op de andere helft van de koekjes (de niet versierde) wat vulling en druk er zachtjes een gedecoreerd koekje op.

Baktips

  • Laat de koekjes goed afkoelen voordat je ze gaat decoreren met Cookie Icing.
  • Wil je de koekjes stapelen, laat de met Cookie Icing gedecoreerde koekjes dan 4 uur naast elkaar drogen. Na het drogen kun je de koekjes bewaren in een koektrommel.