Hazelnootschuim

Dit recept voor hazelnootschuim is op basis van Duits schuim (is minder luchtig dan Hollands schuim) en is een beetje taai van binnen.


Wat bakervaring gewenst
20 Minuten
1

Bereidingswijze Hazelnootschuim:

Verwarm de oven voor. Verwarm eiwit en suiker in een mengkom. Dit doe je door de mengkom in een grotere kom met heet water tot 45 °C te zetten.

Elektrische oven: 150°C

Heteluchtoven: 130°C

Baktijd: 45 - 50 Min.

2

Klop de suiker met het eiwit met een mixer met garden op de hoogste stand tot een taaie en luchtige massa. Je moet de mengkom op de kop kunnen houden zonder dat het schuim eruit valt.

3

Vermeng maizena met gebroken hazelnoten en spatel dit door. Maak porties schuim op de met bakpapier belegde bakplaat en bestrooi dit met de gehakte hazelnoten. Bak het hazelnootschuim in de oven.

Veel bakplezier met het Hazelnootschuim recept

Voedingswaarden Voor het recept Hazelnootschuim

  Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 9322 kJ
2204 kcal
1503 kJ
355 kcal
Vet 63 g 10 g
Koolhydraten 379 g 61 g
Eiwit 30 g 4.8 g

Ingrediënten (1 portie )

Voor het recept Hazelnootschuim

Voor hazelnootschuim:

  • 150 ml eiwitten
  • 350 g suiker
  • 20 g maizena
  • 100 g hazelnoten (gebroken)

Spatel of plat mes

Youtube

Stap voor stap bakfilms

Wil je stap voor stap zien hoe je onze producten maakt? Bekijk de bakfilms op ons YouTube kanaal. bakfilms

Neues von Dr. Oetker

Nieuwe

Verwennerijen

Cookie & Creamtaart met cookie topping en Double Chocolate taart met chocolade topping Verwen taarten

Nieuw:

Verwen Mini Muffins

met stukjes chocolade. Lekker vrolijk en ideaal om uit te delen. Mmm..mini muffins

Nieuw:

Swirl Cookies

Een compleet pakket voor 10 Swirl Cookies. Maak deze leuke koekjestraktatie!