Wij gebruiken cookies om deze site optimaal te laten werken. Graag vragen wij jouw akkoord om gebruik te blijven maken van cookies. Meer informatie.

Hazelnootschuim

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Hazelnootschuim

Voor hazelnootschuim:

150 ml eiwitten
350 g suiker
20 g maizena
100 g hazelnoten (gebroken)

Mengkom

Grote kom

Mixer met garden

Bakpapier

Spatel of plat mes

Bereiding

Bereiding

1

Bereidingswijze Hazelnootschuim:

Verwarm de oven voor. Verwarm eiwit en suiker in een mengkom. Dit doe je door de mengkom in een grotere kom met heet water tot 45 °C te zetten.

Elektrische oven: 150°C

Heteluchtoven: 130°C

Baktijd: 45 - 50 Min.

2
Klop de suiker met het eiwit met een mixer met garden op de hoogste stand tot een taaie en luchtige massa. Je moet de mengkom op de kop kunnen houden zonder dat het schuim eruit valt.
3
Vermeng maizena met gebroken hazelnoten en spatel dit door. Maak porties schuim op de met bakpapier belegde bakplaat en bestrooi dit met de gehakte hazelnoten. Bak het hazelnootschuim in de oven.