Flag

Griezelkoekjes

20 koekjes
Gemiddeld
40
Met deze griezelkoekjes ben je klaar voor Halloween.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
uitsteekvormpje s (halloween) of sjabloontjes
Voor het deeg
250 gbloem
1 tlDr. Oetker Backin
50 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
1ei
50 ghoning
3 tlDr. Oetker Aroma Vanillesmaak
100 gmargarine
1 doosjeDr. Oetker Decoratiestiften Kleur
1 zakjeDr. Oetker Glazuur Wit

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin
Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
Picture - Dr. Oetker Aroma Vanillesmaak
Picture - Dr. Oetker Decoratiestiften Kleur
Picture - Dr. Oetker Glazuur Wit
1

Bereidingswijze halloweenkoekjes

Vet drie bakplaten in met boter of met de Dr. Oetker Bakspray. Verwarm de oven voor.

Baktijd: ongeveer 10 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Meng het bloem met het bakpoeder en zeef het in een mengkom. Voeg de overige ingrediënten voor het deeg toe. Kneed het met de mixer (deeghaken) tot een glad deeg.

3

Bestuif het werkblad met een laagje bloem. Verdeel het deeg in drie grote stukken en rol ze stuk voor stuk uit tot een dunne lap. Bestuif ook de deegstekertjes met een beetje bloem.

4

Steek de spookfiguurtjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat. Als je geen halloweenvormpjes heeft, kun je ook aan de hand van papierensjabloontjes de motieven uitsteken (pompoenen, heksen, katten, spoken, etc.).

5

Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in ongeveer 10 minuten goudbruin.

6

Trek na het bakken de halloweenkoekjes met behulp van het bakpapier van de bakplaat en laat ze afkoelen op een taartrooster.

7

Maak de halloweenkoekjes af door ze te versieren met de Schrijfstiften.