Flag

Gevulde boterkoek met notenspijs

16 taartpunten
Gemakkelijk
20
Door de notenspijs krijgt deze boterkoek net dat beetje extra's. Knapperig, zacht en gewoon ontzettend lekker.
Logo Image
Baktips
Tip: Voeg 3 el rozijnen toe aan het spijsmengsel. Meng in plaats van noten 2 el Dr. Oetker Citroenrasp door de amandelspijs.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
mixer met gardes
2beslagkommen
springvorm 24 cm
Voor de gevulde boterkoek
1 pakMis voor Boterkoek (Koopmans)
200 groomboter (zachte)
2eieren
1 pakDr. Oetker Amandelspijs
50 gongezouten notenmix (hazelnoten, amandelen, walnoten) fijngehakt

Gemaakt met:

1

Bereidingswijze

Volg voor het deeg de bereidingswijze op het pak Mix voor Boterkoek.

Baktijd: ongeveer 25 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C

Temperatuur heteluchtoven: 180 °C

2

Meng in een andere kom de amandelspijs en het tweede ei met behulp van een mixer. Mix het tot een smeuïge massa ontstaat. Voeg de noten toe.

3

Doe de helft van het deeg in de vorm. Spoel een lepel om met heet water en druk met de bolle kant het deeg gelijkmatig uit.

4

Verdeel de notenspijs op dezelfde wijze over het deeg. Verdeel de rest van het deeg op dezelfde wijze over de spijs en druk het langs de rand goed aan. Volg verder de bereidingswijze op het pak boterkoekmix, maar maak geen inkervingen in ruitpatroon, maar maak 16 puntjes.

Baktips

  • Tip: Voeg 3 el rozijnen toe aan het spijsmengsel. Meng in plaats van noten 2 el Dr. Oetker Citroenrasp door de amandelspijs.