Flag

Gegratineerde griesmeeltaart met boerenjongens en vanillesaus

6 - 8 porties
Gemakkelijk
40
Echte verwennerij! Een heerlijk nostalgisch toetje met warme appel, vanillesaus en boerenjongens.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
braadslede
appelboor
garde
Voor de griesmeelpudding
1 litermelk
100 gDr. Oetker Tarwegriesmeel
1 zakjeDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
70 gsuiker
2appels (Granny Smith)
4 tlcitroensap
6 elBoerenjongens (uitgelekt)
30 gpaneermeel
40 gmargarine
Voor de vanillesaus
125 mlslagroom
1 zakjeDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
2eidooiers
1 elsuiker

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
1

Voor de griesmeelpudding

Laat de boerenjongens uitlekken. Schil de appels, verwijder de klokhuizen met een appelboor en snijd ze in kleine partjes. Besprenkel ze ruim met citroensap. Verwarm de oven voor.

Positie rooster: Midden

Baktijd: 35 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Kwast de binnenkant van de vuurvaste ovenschaal of braadslede in met boter.

3

Bereid de griesmeelpudding volgens de aanwijzingen op de verpakking. Omdat griesmeel pudding snel opstijft, moet je het snel verwerken.

4

Stort de helft van de griesmeelpudding in de ovenschaal, leg de appelschijfjes er op en verdeel de boerenjongens erover. Bedek dit met de ander helft van de griesmeelpudding.

5

Strooi er paneermeel over en leg er wat kleine klontjes boter op.

6

Zet de griesmeelpudding in het midden van de voorverwarmde oven en bak het toetje in ca. 35 minuten goudbruin.

7

Vanillesaus maken

Doe de vanillesuiker samen met 1 eetlepel suiker bij de room en breng dit in een klein steelpannetje langzaam aan de kook.

8

Laat de room iets afkoelen. Zet het pannetje vervolgens in een au-bain-marie (heet waterbad).

9

Klop de eidooiers er met een garde door. Blijf roeren tot de vanillesaus iets dikker wordt en neem de pan direct uit de au-bain-marie. De vanillesaus mag niet koken.

10

Serveer de griesmeeltaart warm met de vanillesaus.