Flag

Driedubbel Verwen Cheesecake

12 - 16 taartpunten
Moeilijk
100
De naam zegt het al: drie dubbel verwen. Een cheesecake met ontzettend veel calorieën, maar ook ontzettend lekker. Durf jij het aan?
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de koekjesbodem
250 gtarwe biscuits
150 gmargarine
Voor de brownie laag
200 gpure chocolade
150 gboter (zacht)
150 gpoedersuiker
2eieren
75 gbloem
Voor de cheesecake laag
400 groomkaas
150 gpoedersuiker
1 zakjeDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
2eieren
Voor de frambozen mousse
250 gframbozen (diepvries of vers)
150 gpoedersuiker
1 - 2 tlDr. Oetker Aroma Citroensmaak
3 blaadjesDr. Oetker Gelatine
500 mlslagroom
Voor decoratie
1 bakjebosbessen of frambozen
Extra nodig
springvorm 24 cm
bakpapier

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
Picture - Dr. Oetker Aroma Citroensmaak
Picture - Dr. Oetker Gelatine
1

Doe een stukje bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de randen in.

2

Verkruimel de koekjes. Smelt de boter in een pannetje en roer de koekjes erdoor.

3

Verdeel de koekkruimels met boter of de springvorm bodem en druk het aan met de bolle kant van een lepel.

4

Smelt de chocolade au bain marie.

5

Meng de boter met de poedersuiker in een kom. Voeg het ei toe en mix het goed door.

6

Voeg beetje bij beetje de bloem toe, terwijl je mixt.

7

Als het mengsel egaal is voeg je langzaam de gesmolten chocolade toe. Blijf ondertussen mixen. Zet de mixer op de hoogste stand en klop het luchtig.

8

Verdeel het chocolademengsel over de koekjesbodem en strijk het glad.

9

Klop de roomkaas, poedersuiker, vanillesuiker tot een dik glad beslag. Voeg de eieren en voor een toe en klop na elk ei het beslag even goed door. Voor je het volgende ei toevoegd moet het beslag glad en romig zijn.

10

Klop het beslag na het toevoegen van het laatste ei, nog 1 minuut op de hoogste stand. Is de cheesecake vulling luchtig, verdeel het dan over het brownie beslag.

11

Bak de cheesecake ongeveer 30-40 minuten. Als de taart stevig aanvoelt en de randen goudbruin zijn is de taart klaar. Laat 'm afkoelen en zet 'm daarna minimaal 2 uur in de koelkast.

Baktijd: 30 - 40 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 190 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C

12

Zo maak je de frambozen mousse

Breng de frambozen met poedersuiker en citroenaroma aan de kook. Roer het goed door. Laat het daarna afkoelen, tot handwarm. (Je zou er met je vinger in kunnen dippen, maar het is nog wel warm).

13

Week ondertussen de gelatine blaadjes ongeveer 5 minuten in koud water.

14

Knijp de blaadjes uit.

15

Neem een paar lepels van de nog warme frambozen mousse en los de gelatine blaadjes daar in op. Voeg dit toe aan de frambozen mousse.

16

Laat de frambozenmousse helemaal afkoelen.

17

Klop de slagroom stijf en spatel het door het frambozenmengsel.

18

Spatel de frambozenmousse over de cheesecake en laat 'm verder opstijven in de koelkast.

19

Versier de cheesecake eventueel met verse frambozen en bosbessen.