Flag

Deense koffiebroodjes Kwarkvlaaitjes

12 stuks
Gemiddeld
40
Lekker voor een picknick of gewoon als je zin hebt in wat extra lekkers: deze Deense Kwarkvlaaitjes maak je lekker zelf.
Logo Image
Baktips
Gebruik één rolletje kant-en-klaar koelvers croissantdeeg (à 350 g). Haal het deeg uit het blikje. Vouw het deeg op tot een vierkante stapel en rol de stapel uit. Vorm of snijd en vul ze volgens recept.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
rasp
bakpapier
mixer met deeghaken
Voor gistbladerdeeg
250 gMix voor Witbrood (bv. Koopmans)
125 mlmelk (lauwwarm)
1 elsuiker (fijne)
snufjezout
1ei
125 gmargarine
Voor kwarkvlaaitjes
2citroenen
2eidooiers
2eiwitten
3 zakjesDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
250 groomkwark
60 grozijnen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
1

Basisrecept gistdeeg

Maak gistdeeg van witbroodmix, melk, suiker, zout, eieren en 25 g boter. Laat het deeg, afgedekt met een doek, op een warm plaatsje 1-2 uur rijzen, het is dan in volume verdubbeld.

2

Kneed het deeg dan goed door en rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 1 cm dikke vierkante lap. Bestuif de deeglap dun met wat bloem. Snijd de rest van de boter in dunne plakjes en verdeel deze over het centrale midden van de deeglap. Vouw de deegpunten erover heen en rol het deeg uit tot een rechthoek. Vouw de rechthoek in de lengte in drieën op, keer het deeg een kwartslag en rol het opnieuw uit. Herhaal het opvouwen en uitrollen nog 3 keer. Leg een doek over het deeg en laat het deeg 15 minuten rusten.

3

Bereidingswijze kwarkvlaaitjes

Verwarm de oven voor. Boen de citroen onder warm water schoon, wrijf hem droog. Rasp met een fijne rasp de schil, alleen het geel, dun af. Roer dit met de eierdooier, vanillesuiker en rozijnen door de kwark.

Baktijd: ongeveer 15 - 20 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C

Temperatuur heteluchtoven: 180 °C

4

Rol het deeg uit tot een dunne lap van 2 mm dikte en snijd er 12 vierkanten ca. 12 bij 12 cm van. Verdeel het kwarkmengsel over het midden van de deeglapjes. Bestrijk het deeg rondom de vulling met losgeklopt eiwit. Vouw de puntjes naar binnen, zodat een klein taartje ontstaat. Bak de kwarkvlaaitjes volgens het recept.

Baktips

  • Gebruik één rolletje kant-en-klaar koelvers croissantdeeg (à 350 g). Haal het deeg uit het blikje. Vouw het deeg op tot een vierkante stapel en rol de stapel uit. Vorm of snijd en vul ze volgens recept.