Flag

Cupcake IJsjes

10 stuks
Gemiddeld
40
Een cupcake gebakken in een ijshoorntje. Een ideale Cupcake traktatie voor warme dagen!
Logo Image
Baktips
Geef de cupcake ijsjes een feestelijk kleur. Smelt hier voor een reep witte chocolade, meng een beetje Dr. Oetker Kleurstoffen door de witte chocolade en versier de ijsjes ermee.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de cupcakes
1 pakDr. Oetker CupCakes Naturel
2eieren
100 gmargarine
100 mlmelk
Voor het versieren
1 bekerDr. Oetker Choco Dip bruin
Strooidecoratie naar keuze
10ijsbekertjes
Extra nodig
cupcake-/muffin bakvorm
zonnebloemolie
keukenpapier

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker CupCakes Naturel
1

Voorbereiden

Picture - Stap-1 Cupcake ijsjes bakken in ijshoorntjes.png

Koop ijshoorntjes (supermarkt of snoepwinkel) liefst met een platte onderkant, dat werkt straks prettiger als je de cupcakes ijsjes gaat versieren. Verwarm de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Cupcakeblik invetten

Picture - Stap-2 Cupcake ijsjes holletjes bakblik insmeren met olie.png

Vet de holletjes van het cupcakeblik in met wat zonnebloemolie. Gebruik hiervoor een stuk keukenpapier. Zorg ervoor dat er een klein laagje olie op het blik komt, maar er geen 'plasje' in het vormpje ligt.

3

Cupcakeblik vullen

Picture - Stap-3 Cupcake ijsjes holletjes bakblik vullen met beslag.png

Vul de holletjes van het bakblik met dezelfde hoeveelheid beslag waarmee je normaal gesproken een papieren vormpje vult. Dat is net iets meer dan de helft van het vormpje.

4

IJsbekertjes vullen

Picture - Stap-4 Cupcake ijsjes ijshoorntjes meebakken.png

Vul ook de ijsbekertjes met een klein beetje beslag en zet ze omgedraaid op het cupcakebeslag. Duw het ijsbekertje een beetje aan. Bak de ijsjes cupcakes in ongeveer 24 minuten gaar.

Baktijd: 24 Minuten

5

IJsjes uit cupcakeblik halen

Picture - Stap-5 Cupcake ijsjes na afkoelen uit de bakvorm halen.png
Picture - Stap-6 Cupcake ijsjes bijsnijden tot ijsbolletjes.png

Laat na het bakken de cupcakes eerst goed afkoelen. Haal daarna met behulp van een lepel de cupcakes heel voorzichtig uit de vormpjes. Trek niet aan de ijsbekertjes, want dan laat de cupcake erin los! Snijd met een grof mes de cupcakes een beetje bij zodat het egale 'bolletjes' worden.

6

Cupcake ijsjes versieren

Picture - Stap-7 Cupcake ijsjes dippen in chocoglazuur.png

Verwarm de Choco Dip in de magnetron of au-bain-marie. Houd de cupcake boven het bakje en verdeel met een lepel de vloeibare chocolade langzaam over de cupcake. Draai de cupcake af en toe zodat alle kanten goed bedekt zijn met de chocolade. Dip de cupcake niet in de chocolade! Want als de chocodip wat dikker is, trekt deze de cupcake van het ijsbekertje!

7

IJsjes verder versieren

Picture - Tip Cupcake ijsjes versieren met gekleurde discoballetjes.png

Strooi met een lepel het strooisels over de nog zachte chocodip. Je kunt de cupcake ook dippen in het strooisel, maar kijk ook hier uit, doe dat heel voorzichtig.


Variatietip! Cupcake soft ijsjes
Picture - Variatietip cupcake softijsjes.jpg

Spuit van botercrème een toef 'softijs'. Versier met Dr. Oetker Decoratiebloemetjes en strooisel.

Baktips

  • Geef de cupcake ijsjes een feestelijk kleur. Smelt hier voor een reep witte chocolade, meng een beetje Dr. Oetker Kleurstoffen door de witte chocolade en versier de ijsjes ermee.