Flag

Cranberry yoghurttaart

10 - 12 taartpunten
Gemakkelijk
20
Een prachtige taart voor de Kerst. Lekker bij de koffie, maar ook als toetje.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de taart
1 pakDr. Oetker Yoghurt taart
60 gmargarine
1 litervolle yoghurt bosvruchtensmaak
6 dunne plakkencake
1 zakjeDr. Oetker Taartina Helder
350 gcranberrycompote
Extra nodig
mixer met gardes
springvorm 24 cm
steelpan

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Taartina Helder
1

De muesli kruimelbodem maken

Bereid de muesli-kruimelbodem volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de cranberrycompote los met een handgarde en verdeel 100 gram van de cranberrycompote over de muesli-kruimelbodem. Bedek de cranberrycompote met de plakken cake.

2

Doe de volle bosvruchtenyoghurt en de taartmix in een kom en klop dit met de mixer met garden op de hoogste stand in 3 min. tot een glad mengsel. Verdeel het taartmengsel over de plakken cake. Laat de yoghurt taart circa 2,5 uur in de koelkast opstijven.

3

Meng ruim een half zakje Dr. Oetker Taartina met 4 eetlepels water. Breng de rest van de cranberrycompote in een steelpannetje aan de kook. Haal het pannetje van het vuur. Giet het Taartina-mengsel erbij en breng het opnieuw aan de kook.

4

Verdeel de iets afgekoelde cranberrycompote over het middelste deel van de taart. Houdt daarbij ca. 3 cm van de rand vrij. Plaats de taart 15 minuten in de koelkast voordat de taart wordt geserveerd. Decoreer de rand met slagroom.