Flag

Chocoladetaart met kersen en meringue

1 taart
Gemiddeld
40
Schwarzwalder Kirschtorte in een hip jasje. Maak 'm van chocoladetaart, meringue en natuurlijk kersen. Onweerstaanbaar...
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de chocolade taart
1 pakDr. Oetker Wolken Vanille
3eieren
250 mlslagroom
40 gcacao
30 mlmelk (ongeveer 3 tot 4 eetlepels)
Voor de meringue vulling
4eiwitten
280 gsuiker
2 elmaizena
Voor de kersenvulling
2 potjeskersen op siroop (ontpit)
500 mlslagroom (2 bekertjes)
2 zakjesDr. Oetker Klop-Fix
1 reeppure chocolade
Extra nodig
springvorm Ø 24 cm
bakpapier
mixer met gardes
beslagkom (vetvrij)
bakplaat met bakpapier

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Klop-Fix

Deze ultieme chocoladetaart is niet moeilijk om te maken. Het duurt wel wat langer om deze taart te maken, omdat de baktijd drie keer een uur is. Handig om rekening mee te houden als je deze gaat bakken.

1

Chocoladetaart bereiden

Verwarm de oven voor. Maak een glad papje van de cacao en 3 á 4 eetlepels melk. Maak het beslag van Wolken Vanille volgens de aanwijzingen en op het pak en meng cacao mengsel door het beslag. Bak de Wolken Cake verder volgens de aanwijzingen op het pak.

Positie rooster: Onder

Baktijd: 50 - 55 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 140 °C

2

Laat de chocolade taart goed afkoelen. Snijd hem vervolgens met een broodmes of taartsnijder in drie gelijk lagen.

3

Meringue maken

Zorg dat je de oven alvast voorverwarmt (of draai de oventemperatuur terug). Zorg voor een vetvrije kom, dit kun je doen door de kom schoon te vegen met wat citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maizena toe en klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 120 °C

Temperatuur heteluchtoven: 110 °C

4

Gebruik de rand van een springvorm om op het vel bakpapier twee ronde schrijven af te tekenen. Verdeel de meringue in twee platte schijven van dezelfde grootte als de chocoladetaart. Bak de meringues in 60 minuten in de oven.

Baktijd: 60 Minuten

5

Laat de Meringue schijven twee uur afkoelen in de gesloten oven.

6

Laat de kersen uitlekken en klop de slagroom stijf.

7

Leg de onderste plak chocoladecake op een mooi taartplateau of mooie schaal.

8

Leg de eerste schijf meringue op de onderste laag chocoladetaart en bedek deze met een laag slagroom en daarna een laag kersen. Herhaal dit en eindig met de laatste plak chocoladetaart.

9

Schaaf een kaasschaaf of rasp de chocoladereep boven de taart. Hiermee is je hippe Schwarzwalder Kirschtorte ofwel chocoladetaart met kersen en meringue klaar voor serveren!