Flag

Amandel cupcakes met mokka botercrème

12 cupcakes
Gemiddeld
60
Amandelcupcakes met een romige mokka botercrème.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Extra nodig
Bakpapier
Mixer met gardes
Keukenmachine
IJsschep

Ingrediënten

Extra nodig
1 doosjeDr. Oetker Cupcake Vormpjes (paars)
Voor de cupcakes
2 zakjesDr. Oetker Garneeramandelen
1 zakjeDr. Oetker Amandelschaafsel
200 gbasterdsuiker (lichtbruin/gele)
100 gboter of margarine (zacht)
2eieren
2 tlDr. Oetker Aroma Amandelsmaak
150 gtarwebloem
1 elDr. Oetker Backin
100 mlmelk op kamertemperatuur
mespuntjezout
Voor de mokka botercrème
2 zakjesespresso oploskoffie
60 mlwater (kokend)
100 gboter
300 gpoedersuiker (gezeefd)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Cupcake Vormpjes (paars)
Picture - Dr. Oetker Garneeramandelen
Picture - Dr. Oetker Amandelschaafsel
Picture - Dr. Oetker Aroma Amandelsmaak
Picture - Dr. Oetker Backin
1

Amandelen roosteren

Verwarm de oven voor. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en verdeel hierop gelijkmatig de Garneeramandelen en het Amandelschaafsel. Rooster ze in het midden van de oven in 8-10 minuten goudbruin en knapperig, laat ze niet te donker worden. Laat de amandelen buiten de oven afkoelen.

Baktijd: ongeveer 10 - 25 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 150 °C

2

Zet de vormpjes in de muffinbakplaat. Maal de afgekoelde amandelen fijn in een amandelmolen of op de fijne rasp van een keukenmachine. Strooi het afgekoelde amandelschaafsel in een kommetje.

3

Cupcakes beslag maken

Klop de boter 3 minuten met de mixer op de halve stand. Voeg lepel voor lepel de basterdsuiker toe en klop 5 minuten. Zet de mixer in de laagste stand en voeg één voor één de eieren toe. Klop het mengsel tussendoor steeds glad. Roer het Amandel Aroma erdoor. Zeef bloem, Backin en zout boven de kom. Klop het bloemmengsel afwisselend met de melk met de mixer in de laagste stand luchtig door het eierbeslag, klop het steeds goed door.

4

Cupcakes bakken

Vul de cakevormpjes tot 1 ½ cm onder de rand met het cupcakesbeslag. Bak de cupcakes middenin de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten gaar. De cupcakes zijn gaar als je met de vinger licht op het cupcakeje drukt en deze terug veert. Laat de cupcakes op een rooster afkoelen.

5

Mokka botercrème maken

Los het espressopoeder op in 60 ml kokend water en laat het helemaal afkoelen. Klop de boter zacht, voeg de poedersuiker en koude koffie toe en klop het tot een mokka botercrème. Klop het mengsel met de mixer in de hoogste stand luchtig in 2 minuten. Schep de mokka botercrème met een kleine ijsschep of spatel op de cupcakes en bestrooi ze met het geroosterde amandelschaafsel.