Flag

Aardbeienbavarois in zelfgemaakte chococups

8 stuks
Moeilijk
80
Een bakje van witte chocolade. Helemaal zelf gemaakt. De ideale basis voor een toetje.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Extra nodig
8ballonnen
1spuitzak
1Groot glad spuitmondje
Voor de choco cups
400 gwitte chocolade
Voor de aardbeien bavarois
1 pakDr. Oetker Kwarktaart Aardbeismaak
250 mlslagroom
450 gkwark
150 gaardbeien in stukjes gesneden
Voor decoratie
8aardbeien mooie verse

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Kwarktaart Aardbeismaak
1

Blaas de ballonnen op maar hou ze klein, hou er rekening mee dat de chocobakjes niet al te groot worden.

2

Voor de choco cups

Breek de chocolada in stukjes. Doe het in een wijde metalen of glazen kom. Zet een pannetje met een laagje kokend water op laag vuur. Zet de kom met chocolade er in en laat de het rustig smelten, roer het af en toe door. (Au bain marie)

3
Picture - zomaakjechococups2.jpg

Laat de gesmolten witte chocodip afkoelen tot lauw en dip de ballonnen er een voor een in. Laat ze afkoelen op het bakpapier.

4
Picture - zomaakjechococups1.jpg

Dip ze eventueel twee keer als de chocoladelaag er erg dun uit ziet. Als de chocodip te dik wordt, de kom weer even op de pan met heet water zetten en roeren tot de dip weer dun genoeg is.

5
Picture - zo maak je chococups3.jpg

Als de chocolade helemaal hard is geworden, knip je met met een schaar voorzichtig de ballonnen lek, vlak naast het knoopje. De ballonnen lopen nu langzaam leeg. Haal de ballonnen uit de chococups en gooi ze weg.

6

Voor de aardbeienbavarois

Maak de aardbeienbavarois. Klop de slagroom stijf en mix er 160 g (dus niet het hele zakje!) van de kwarktaartmix, de stukjes aardbeien, 450 g kwark en 400 ml water door.

7

Schenk de bavarois in een spuitzak met spuitmondje (maak de onderkant van de zak vlak achter het spuitmondje dicht met een clip of elastiekje), knoop de zak dicht en laat hem een tot anderhalf uur opstijven in de koelkast.

8

Spuit de stevige bavarois in de chococups en decoreer het toetje met een aardbei.